AcasăNewsPreot cunoscut din România, acuzat că a lovit o femeie! Imaginile au...

Preot cunoscut din România, acuzat că a lovit o femeie! Imaginile au ieșit la iveală! Reacție de la nivelul BOR – VIDEO

(foto: captură video)

Incident violent și o acuzație gravă la adresa unui slujitor al Bisericii. Reacțiile n-au întârziat să apară.

Un preot, cunoscut inclusiv în mediul online pentru predicile sale, este acuzat că a lovit o femeie. Au apărut și câteva imagini, care s-au răspândit cu viteză pe Internet. Dar și o reacție de la nivelul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Incidentul greu de imaginat, mai ales când acuzația planează asupra unui preot, ar fi avut loc miercuri seară, chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași. E vorba despre părintele Calistrat Chifan. Care a fost filmat lovind o femeie, potrivit realitatea.net.

(sursa foto: realitatea.net)

Femeia se dezechilibrează și cade. Mai mulți enoriași au asistat la scenă. Cineva a și filmat, cel mai probabil cu un telefon mobil. De altfel, pe întregistrarea ajunsă pe Youtube – care are mai puțin de un minut – se poate auzi o voce de femeie, întrebând: „Cum puteți să faceți așa ceva?”. „Nu-i normal” – se mai aude în scurta înregistrare.

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR

O primă reacție a venit de la nivelul BOR, prin vocea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. „Singurul punct de vedere autorizat/ informat prin anchetă îl poate oferi mitropolia de la Iași, de care aparține preotul Calistrat. Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit aceleiași surse.

S-a mai aflat în acest caz că două femei, surori, s-au adresat Poliției, cu o plângere. Ca urmare, oamenii legii fac cercetări pentru a se lămuri întreaga situație. „La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaş de cult. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi, citați de ziaruldeiasi.ro.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor: „Este absolut regretabil”

O reacție a venit și din partea purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. Constantin Sturzu. „Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest.

Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.”, a precizat acesta, citat pe site-ul publicației ieșene menționate.

Atenție, vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional!

author avatar
Andrei Coman
895 afisari

29 COMENTARII

  1. calistrat e un sarpe! oricine poate vedea asta in clipiurile lui online in care suduie in stanga si dreapta.
    daca doriti sa ascultati un duhovnic cu duh si har, urmariti predica zilnica a ieromonahului Macarie Banu: vrednic este!

      • sectar blestemat! sa nu indraznesti sa lovesti in omul Lui Dumnezeu ca te si trazneste, sarpe sectar! vai de sufletu tau cel ratacit!

  2. In curtea manastirii vii sa faci scandal?
    Sa zica mersi ca nu le-a luat careva de motz sa le scoata de acolo in suturi.
    Ori e manastire, ori e stadion.
    Poate careva crede ca e stadion si atunci vedem care galerie da mai tare.
    Aviz amatorilor si amatoarelor ca eu daca ma intalnesc cu asemenea comportamente deviante aplic invataturi crestine contondente. Destul au intors si preoti si ierarhi si credinciosi si celalalt obraz.
    Nu mai avem ce intoarce, care mai aveti apucaturi dracesti, o incasati crestineste… initial avansul!
    Sa nu spuneti ca n-ati stiut.

      • care mai vine in manastiri sau biserici sa faca filmari si scandal, pleaca COAFAT!!!
        cu orice risc!
        din partea jandarmilor ar putea sa fie cu amenda eventual, dar va spun eu ca dupa ce va fi aranjata coafura unor asemenea derbedei alta data se vor gandi de doua ori, inainte de a provoca si a cauta scandal intr-un loc privat.
        la mine in curte sau in casa, cine vine cu gand bun, dau si haina de pe mine.
        care vine cu viclenii si scandal, a doua oara… nu mai are cine!
        tupeul nesimtit cere dintii indreptati!

    • Ioane, explica-mi si mie care sunt „invataturile crestine contondente” pe care le-ai invatat tu si mai alea de la cine le-ai invatat?!
      Iubeste-ti aproapele, intoarce si obrazul celalat, iartati duamanii si roaga-te pentru ei,

      • Bunul samaritean e aproapele. Nu mai scoate din context si nu mai trunchia! Invataturile contondente sunt cele aplicate de Iisus zarafilor din templu.

        • Aiurea! Isus doar le-a daramat mesele si i-a alungat, nu i-a luat la bataie! Asta s-a-ntamplat pentru ca aia cereau bani…era vorba despre imbogatire fara just temei

    • In primul rand, doar un idiot loveste o femeie! Biserica provaduieste violenta? Pe asta se intemeiaza crestinismul? Frustrat esti bah baiatule!

      • Frustrata e ma-ta. Daca femeia nu pricepe si cauta scandal si provocari si se vrea vedeta in presa de scandal, ea hotarata ca sa tulbure pacea, merita flori?
        Omul cu comportament de animal primeste ce cauta, barbat sau femeie, ok?
        Vreti s-ajungem cum s-a ajuns in Franta, cum satanista de la femen?
        O femeie sa n-o caute cu lumanarea, ca atunci isi asumă consecintele. La profanare si altele asemenea, nu mai avem obraz!
        Biserica e de vina ca voi sunteti gaozari si nesimtiti?
        De peste 2000 de ani Hristos propovaduieste pacea, bunatatea, iertarea, fericirile si celelalte. Daca si dupa 2000 de ani unii baga batul prin gard, treaba lor. Ne rugam sa le vina mintea la cap, dar nu acceptam sa ne terfeleasca in Biserica si-n curtea Bisericii!
        Cine face asemenea lucruri cu intentie, camasa de forta si tratament, nu profanare. Clar?
        Daca Stefan cel Mare si Sfant nu-i punea la punct pe turci, astazi aveam moschei, nu biserici.
        Cine caută scandal, barbat sau femeie sau ce se mai cred unii si altii, sa-si asume consecintele.
        Cautati sa nu mai invadati cu lături spațiul privat al aproapelui vostru si atunci toata lumea va fi fericita si multumita.
        Hristos ne învață sa fim buni, in acelasi timp nu ne vrea prosti si fricosi in fata unor demonizati/demonizate.
        In Turcia, Israel, Arabia Saudită, China, Sua, Rusia, Serbia, Grecia cine face scheme din astea ce pateste?
        Cine nu se poate abtine de la golanii, sa le faca la el acasa.

          • poate vrei scarpinat intre coarne, dupa cum scrii!
            cauti sa fii altoit si nu stii cum?
            cântă la alta masă unde serveste necuratul, nu aici!

  3. A binecuvatat-o popa un pic mai consistent și gata reclamația… Păi bătaia nu-i ruptă din Rai? Decât s-o troznească Dumnezeu veșnic in iad, mai bine i-a dat-o popa olecuță aci pe pământ.
    Și nu degeaba!!! I-a ascultati clipul atent să auziți cine-i cu dracu în gură? Iar dilema presei ar trebui să fie aceia; -dacă a reușit popa sa-i scoată coasta de drac din prima, ori trebuie să repete procedura…🤔

  4. Parintele nu va spune, dar una din cele doua scandalagioaice se agata de unul din calugarii de acolo…daca nu o lua parintele asta la fugareala pe amatoarea de bucurii la calugari, iesea scandal ca vreunul de pe acolo s-a dat la ea…Ce cauti la manastire sa cauti scandal? Lasati minciunile, ca ele au provocat scandal, popa le-a potolit…Cum mai dati cu rahat in geamurile bisericii!! Pana acum era bun parintele Calistrat, acum, gata, scuipati, ai? Curve ca romanii, rar!

  5. Într-un articol scria că preotul citea Moliftele Sf. Vasile care sunt rugăciuni foarte puternice și nu poate orice preot, oricând și oricum să le facă pentru că pot apărea efecte foarte neplăcute sau grave. Avem acum dovada…

    • parerea mea este ca acest calistrat este posedat. am vazut asta de multi ani prin felul cum vorbeste, gandeste si se manifesta gesticuland, este un sarpe in haine preotesti, nu e de mirare ca a cautat atata faima si slava personala!

      • astazi, cand avem atata libertate, deci putem merge oriunde ne convine… cum se explica asemenea comportamente nedemne?
        nu-ti convine ce face unul sau altul? mergi in pace unde ai pace si lasa pe Hristos sa așeze lucrurile.
        fiecare om are firescul lui, fiecare om are o limita.
        căutați ce este bun intr-un om si nu cautati sa vedeți cata indelunga rabdare are fiecare om, ca IOV a fost doar unul.
        daca pr. Calistrat a gresit, noi il iertam si Dumnezeu sa-L ierte.
        daca celelalte persoane au gresit, sa se indrepte si sa ceara iertare pana vine „doamna cu coasa”, Dumnezeu sa le ierte si pe ele.
        viata merge inainte, genunchii plecați si Doamne ajuta.

  6. Da, mah, ca Moliftele Sf.Vasile se citesc cand vrea popa! Potoliti-va cu tampeniile voastre ca in biserica ortodoxa exista o chestie numita „tipic” de la care n-ai voie sa te abati cat esti tu de popa caftangiu!
    Apropo, s-a desfiintat serviciul 112? Nu mai exista Politia Romana? Ne facem dreptate singuri?

    • Daca ai venit la Biserica sa provoci si sa profanezi, pana vine 112… nu-i exclus sa faci cunostinta cu 221… de sfaturi bune, primite in scurt timp.
      Si iudeului care-a venit sa tulbure procesiunea de la Adormirea Maicii Domnului i s-au „taiat mainile” pana la indreptare, si mai sunt si alte situatii in istorie cand Dumnezeu a scos „nuiaua”, tot spre indreptare.
      Vezi-ti tu de canon si lasa tipicul cui ii este randuit de sus.
      Daca nu te regasesti intr-un loc in care, dupa parerea ta(popa-i caftangiu), ce mai cauti acolo? Te tine cineva acolo cu de-a sila? Te-a adus careva cu forta?
      Mergi unde te poti implini si sfinti.
      Esti tu in masura sa judeci un preot sau un monah?
      Cauta-ti de rugaciune si stai in banca ta, ca la Biserica mergi sa te sfintesti nu ca sa smintesti si sa deranjezi atata lume de buna credinta.
      Cum oare se gasesc sa dea cu pietre in Biserica si-n preoți tot felul de „cunoscatori” care de multe ori sunt paraleli cu ortodoxia, cu Biserica, sau sunt de alte confesiuni sau atei sau practica tot felul de apucaturi deviante?
      Cum oare?

  7. Cand un preot e vizibil in media, on line, apar provocatori, incendieri, scandalagii, acuzatii sexoase pentru a-l compromite.
    Ce sa faca si neomarxistii astia….sectanti…

  8. noi suntem cu razboiul la intrare-n tara, cu cutremurul pe-aproape, cu tot felul de amenintari cu bombe cu neutroni si voi mai aveti timp mofturi si de nimicuri?
    fuguta la rugaciune, dar rugaciune continua si cu parere sincera de rau pt. toate calcarile de porunci si pt.ca am nesocotit voia Lui Dumnezeu.
    lasati mofturile si haideti la spovedanie si impartasanie si hai la rugaciune din inima tot poporul roman, ca sa treaca Dumnezeu de la noi cumpana ce ne asteapta.

  9. Toate dejecțiile astea care ataca preotul biserica și vorbesc de rău pe calistrat meritați executați linșați public împreună cu acele curve

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger