AcasăNewsPreot cu vocație de pictor. Cristian Dragomirescu își lansează albumul „Portrete”, la...

Preot cu vocație de pictor. Cristian Dragomirescu își lansează albumul „Portrete”, la Cărturești Verona

Finalul acestei săptămâni se anunță unul aparte pentru preotul piteștean Cristian Dragomirescu. Părintele va prezenta marelui public „Portretele”, cu ocazia lansării volumului, la Cărturești Verona.

Lansarea albumului „Portrete” va avea loc duminică, 18 septembrie, la ora 16.

Editat de Paralela 45 Pitești în condiții grafice deosebite, albumul cuprinde cele mai reușite portrete realizate de preotul Cristian Dragomirescu pe parcursul mai multor ani.

Părintele Dragomirescu va avea alături, la evenimentul de la Cărturești Verona, mulți prieteni apropiați, între care Alteța Sa Principele Șerban Dimitrie Sturdza, actorul Constantin Cotimanis și muzicianul Harry Tavitian.

Și-a descoperit vocația de pictor încă din timpul facultății

Autorul și-a descoperit vocația de pictor încă din timpul Facultății de Teologie. La început a pictat aproape exclusiv icoane, însă ulterior și-a îndreptat atenția și spre alte domenii ale artei.

De-a lungul timpului, această înclinație pentru pictură l-a adus pe părintele Dragomirescu în fața unor personalități importante România, preotul piteștean reușind să se impună printre cei mai talentați portretiști contemporani.

În portofoliul părintelui figurează lucrări în care apar portretizați Regele Mihai, mai mulți ierarhi ai Bisericii, dar și actori și alte personalități ale vieții publice din România.

author avatar
Andrei Coman
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger