AcasăNewsPremiul Nobel pentru Pace, in vizorul politiei

Premiul Nobel pentru Pace, in vizorul politiei

Mai multe personalitati scandinave au sesizat politia norvegiana, cerandu-i sa deschida o ancheta asupra  conditiilor de atribuire a premiului Nobel pentru Pace.

Mai multe personalitati scandinave au sesizat politia norvegiana, cerandu-i sa deschida o ancheta asupra conditiilor de atribuire a premiului Nobel pentru Pace. Conform plangerii depuse la politie, criteriile de acordare a premiului nu ar corespunde cu testamentul lui Alfred Nobel. „Comitetul Nobel norvegian sfideaza testamentul Nobel, chiar si dupa ce i s-a reamintit de mai multe ori sensul pe care Alfred Nobel voia sa il acorde acestui premiu”, a declarat juristul Fredrik Heffermehl. Personalitatile scandinave considera ca premiile Nobel pentru Pace atribuite de peste un deceniu, inclusiv cele atribuite lui Barack Obama (2009) si Uniunii Europene (2012), nu au respectat dorinta lui Nobel. Acesta dorea ca premiul sa fie acordat „aceluia care a actionat cel mai mult sau cel mai bine pentru fraternizarea popoarelor, abolirea sau reducerea armelor permanente, initierea si multiplicarea congreselor pentru pace".

Conform plangerii depuse la politie, criteriile de acordare a premiului nu ar corespunde cu testamentul lui Alfred Nobel. „Comitetul Nobel norvegian sfideaza testamentul Nobel, chiar si dupa ce i s-a reamintit de mai multe ori sensul pe care Alfred Nobel voia sa il acorde acestui premiu”, a declarat juristul Fredrik Heffermehl. Personalitatile scandinave considera ca premiile Nobel pentru Pace atribuite de peste un deceniu, inclusiv cele atribuite lui Barack Obama (2009) si Uniunii Europene (2012), nu au respectat dorinta lui Nobel. Acesta dorea ca premiul sa fie acordat „aceluia care a actionat cel mai mult sau cel mai bine pentru fraternizarea popoarelor, abolirea sau reducerea armelor permanente, initierea si multiplicarea congreselor pentru pace”.

author avatar
Adina Mutar
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger