AcasăNewsPremiul International Leonardo da Vinci a ajuns in Romania la artista Simona...

Premiul International Leonardo da Vinci a ajuns in Romania la artista Simona Toader

Miercuri, 05 aprilie, a avut loc la Milano ediția a 5-a a Premiului Internațional Leonardo da Vinci. Printre laureați, o regăsim pe colega noastră Simona Toader  – Director Executiv al ziarului Național. Lucrarea prezentată, intitulată PHOENIX, este inspirată din viața artistei.

”Sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu pentru oamenii minunați fără de care nu aș fi ajuns să trăiesc acest eveniment deosebit: doamna Profesor dr. Rodica Anghel, domnul Conferențiar dr. Claudiu Ștefan Turculeț, familia mea, prietenii, colegii și toți cei care au fost alături de mine și cărora le mulțumesc din suflet.

Am fost invitată să particip la acest eveniment alături de artiști de pe toate continentele, premiul fiind acordat pentru meritele artistice ale participanților, un simbol pentru o carieră artistică im­portantă.

Acest proiect mi-a oferit ocazia de a materializa metaforic, prin intermediul picturii, o perioadă importantă din viața mea și de aceea sunt foarte bucuroasă că această lucrare este prezentă atât în Catalogul evenimentului cât și în vol. II al Contemporary Celebrity Masters, ambele volume beneficiind de o ținută grafică deosebită”.

Festivitatea de premiere a avut loc la Muzeul Național de Știinţă și Tehnologie „Leonardo da Vinci” din Milano.

author avatar
Andrei Coman
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger