AcasăNewsPremierul Victor Ponta a plagiat doar putin

Premierul Victor Ponta a plagiat doar putin

Acuzat de revista „Nature” ca a copiat largi sectiuni in teza de doctorat in drept din 2003, fara a cita sursele bibliografice corespunzatoare, premierul Victor Ponta a afirmat ca in spatele acestui scandal s-ar afla presedintele Traian Basescu.

Acuzat de plagiat, Victor Ponta da vina pe presedintele Traian Basescu

“Nu tin la titlul de doctor”, a declarat, ieri, Victor Ponta, spre surprinderea celor care stiu cata munca presupune obtinerea acestui titlu, in cazul in care nu este luat pe ochi frumosi.  Dispus sa se lepede de  lucrarea de doctorat, sustinand ca singurul pacat este ca nu a citat autorii in subsolul paginii, ci la bibliografie, premierul a tinut sa sublinieze ca este o victima a presedintelui tarii. “Domnul presedinte Basescu foloseste armele pe care le-a folosit intotdeauna: santajul, calomnia, atacuri murdare din trecutul fiecaruia. Acum, sigur ca sunt cel mai tanar prim-ministru si de aceea are foarte putine dosare cu mine. Dar, uite, tot a facut el un dosar, ajutat evident de consilierii sai, de dl. Funeriu si de alti oameni”, a mai afirmat premierul, mentionand ca acuzatia care i se aduce este “un pretext de razboi politic intre presedintele Basescu si mine”. “Tot o sa merg la Consiliul European ca sa inteleaga si presedintele Basescu. Acum s-a suparat pe mine si mi-a studiat teza de doctorat. Nu-i nimic, mergem mai departe”, a conchis Ponta.

Seful statului amenintat cu suspendarea

Ca sa nu ramana dator, premierul a decis ca a venit momentul sa fluture din nou prin fata presedintelui tema suspendarii. “Imi doresc ca seful statului sa plece cat mai repede de la putere, ca sa mai terminam cu dosarele, mizeriile, acuzatiile si sistemul securist”, a declarat Victor Ponta.

Revista Nature”: Plagiatul, confirmat de experti

Quirin Schiermeier, autorul articolului publicat in revista „Nature”, in care Victor Ponta este acuzat de ca a copiat parti semnificative in teza de doctorat din alte carti, a declarat pentru gandul.info ca plagiatul a fost confirmat de mai multi experti. „Nu am niciun dubiu privind plagiatul care a fost confirmat de expertii pe care i-am nominalizat in articol”, a mai  precizat Quirin Schiermeier.

Pesedistii ii dau cu tifla lui Crin Antonescu

In comparatie cu liberalii, care nu au sarit sa-l apere pe Crin Antonescu cand acesta a fost atacat de colegi sau adversari, social-democratii au facut zid in jurul lui Victor Ponta. Comunicate de presa, postari pe bloguri, declaratii publice, ce mai, tot arsenalul a fost utilizat pentru sustinerea liderului PSD. Un intreg mecanism de aparare,  pe care Antonescu poate doar sa-l invidieze, liberalii demonstrand ca, nici cand li se atrage atentia, nu se inghesuie sa-l sprijine pe presedintele lor.

author avatar
eNational
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger