AcasăNewsPremierul Ungureanu, despre ACTA: Vom face un punct de vedere foarte consistent...

Premierul Ungureanu, despre ACTA: Vom face un punct de vedere foarte consistent referitor la Acord

(foto: gazeta-cu-anunturi.ro)

Guvernul va emite un punct de vedere „foarte consistent” referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), a declarat, miercuri, premierul Ungureanu.

(foto: gazeta-cu-anunturi.ro)

Intrebat ce parere are Guvernul pe care il conduce despre ACTA, premierul Mihai Razvan Ungureanu a precizat: „Pentru aceasta vom face un punct de vedere foarte consistent, fiti convins”, potrivit Mediafax.

Reprezentanti din 22 de state membre UE si Uniunea Europeana au semnat, la sfarsitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra insa in vigoare fara aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (intre UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv online, si de a combate contrafacerea si pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzica si filme.

Statele semnatare ale ACTA vor trebui sa aplice „sanctiuni juridice eficace” in cazul distribuirii, importului, radiodifuzarii sau televizarii, distribuirii unor opere, interpretari sau fonograme stiind ca informatiile privind regimul drepturilor de autor in format electronic au fost eliminate.

ACTA prevede ca „pentru a proteja informatiile privind regimul drepturilor in format electronic, fiecare parte prevede protectie juridica corespunzatoare si sanctiuni juridice eficace impotriva oricarei persoane care savarseste una din urmatoarele fapte cu stiinta si fara autorizatie sau, in cazul sanctiunilor civile, avand motive intemeiate de a crede ca aceasta fapta va determina, va permite, va facilita sau va disimula o incalcare a unui drept de autor sau a unor drepturi conexe: eliminarea sau modificarea oricarei informatii privind regimul drepturilor in format electronic; distribuirea, importul in vederea distribuirii, radiodifuzarea sau televizarea, comunicarea catre public sau punerea la dispozitia publicului a unor opere, interpretari, executii sau fonograme, stiind ca informatiile privind regimul drepturilor in format electronic au fost eliminate sau modificate fara autorizatie”.
Sambata seara, in mai multe orase din Romania – printre care Bistrita, Cluj-Napoca, Sfantu Gheorghe, Targu Mures si Timisoara – au avut loc proteste fata de aplicarea ACTA.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger