AcasăNewsPremierul Ucrainei: Rusia ne-a declarat RAZBOI!

Premierul Ucrainei: Rusia ne-a declarat RAZBOI!

Situatia devine tot mai incinsa in Ucraina si in Peninsula Crimeea, dupa ce Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a primit unda verde pentru o interventie armata in zona.

Desi reprezinta o regiune autonoma, care se bate pentru a-si obtine independenta, locuitorii din Peninsula Crimeea inca apartin de Ucraina.

In ciuda acestui fapt, rusii au masat peste 10.000 de soldati in zona si sunt gata sa intervina, Peninsula Crimeea fiind o zona prorusa.

Premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk, sustine ca actiunile rusilor reprezinta o declaratie de razboi facuta Ucrainei si solicita ca Moscova sa-si retraga imediat soldatii din Peninsula Crimeea.

Insa pe rusi nici ca-i intereseaza. Doar duminica, trei baze militare ucraineene din Crimeea au fost inconjurate de soldati rusi care i-au somat pe ucraineni sa se predea.

Incet, dar sigur, rusii fac tot mai multi pasi catre invadarea Ucrainei, spre disperarea fortelor vestice. Barack Obama, presedintele SUA, si David Cameron, premierul britanic, au atacat in termeni duri actiunile rusilor, iar NATO are programata luni o sedinta pentru a se stabili ce masuri trebuie luate in aceasta situatie.

sursa foto: telegraph.co.uk

author avatar
Cristi Ionita
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger