AcasăNewsPremierul sare la gatul rusilor: "Romania nu poate fi intimidata de amenintari!"

Premierul sare la gatul rusilor: „Romania nu poate fi intimidata de amenintari!”

Aflat inca in Turcia, unde se reface dupa operatia suferita la genunchi, premierul Victor Ponta vrea sa arate ca nu sta degeaba.

Astfel, dupa ce rusii au afirmat ca „Polonia si Romania au devenit tinte potentiale pentru noi”, pe motiv ca cele doua tari ar gazdui elementele ale scutului american antiracheta, Victor Ponta a iesit la atac.

„Romania nu poate fi intimidata de amenintari. Scutul antiracheta este fundamental pentru siguranta nationala si regionala”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta prin intermediul unui celebru site de socializare.

Spiritele au inceput sa se incinga in zona. Rusia a acuzat SUA in mod direct, si pe Romania si Polonia, in mod indirect, ca „prin instalarea sistemului antiracheta cu lansare verticala se incalca Tratatul INF”.

Tratatul Fortelor cu raza medie de actiune (INF), incheiat in 1987 de catre Statele Unite si fosta Uniune Sovietica, interzice rachetele nucleare si conventionale balistice si de croaziera cu raze de actiune cuprinse intre 500 si 5.500 de kilometri.

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger