AcasăNewsPremierul Ponta si-a tras serviciu secret

Premierul Ponta si-a tras serviciu secret

Victor Ponta l-a lasat pe Radu Stroe fara “Doi si-un sfert”

Miscare surpriza in prima sedinta de Guvern. Premierul Victor Ponta i-a suflat ministrului de interne fosta unitate „Doi si-un sfert” si a trecut-o in coordonarea lui.

Victor Ponta l-a lasat pe Radu Stroe fara “Doi si-un sfert”

Premierul Victor Ponta a semnat o prima ordonanta de urgenta care prevede, printre altele, restructurarea Ministerului Administratiei si Internelor. Potrivit documentului, institutia condusa  de ministrul Radu Stroe se va numi Ministerul Afacerilor Interne. Pentru ca nu are incredere in partenerii de la PNL, seful Executivului nu a lasat Directiea de Informatii si Protectie Interna la discretia lui Stroe, extinzandu-si puterea asupra ei. Concret, potrivit ordonantei, DGIPI se reorganizeaza ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a primului-ministru.

Totodata, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Afacerilor Interne si adjunctii acestuia vor fi numiti prin decizie a premierului, si nu prin ordin al ministrului de resort, ca pana in prezent. Dupa cum se stie DGIPI face parte din Comunitatea Nationala de Informatii, alaturi de SRI sau SIE, ocupandu-se de strangerea informatiilor despre grupuri infractionale organizate. In trecut, in jurul DGIPI s-au iscat mai multe scandaluri, Directia fiind banuita ca ar fi strans informatii despre politicieni, utilizate ulterior de cei care au condus acest serviciu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
590 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger