AcasăNewsPremierul Ponta: Saptamana viitoare discut cu presedintele. In politica externa nu e...

Premierul Ponta: Saptamana viitoare discut cu presedintele. In politica externa nu e bine sa vorbim pe doua voci

Premierul Ponta a anuntat, joi seara, la intoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, ca saptamana viitoare are programata o intalnire cu seful statului. Cei doi vor discuta despre modul in care se vor implica Presedintia si Executivul in politica externa a Romaniei.

„E bine sa vorbim pe o singura voce” in aceasta privinta, a spus primul-ministru. „Saptamana viitoare am stabilita o intalnire cu presedintele tarii pe mai multe teme de politica externa. O spun inca o data si o voi spune de fiecare data, respect prevederile constitutionale privind rolul presedintelui, indiferent cum se cheama acesta, si atributiile pe care le are referitoare la politica externa, dar in egala masura Guvernul are propriile atributii”, a declarat Ponta.

Primul-ministru a dat de inteles ca exista teme de politica externa asupra carora are o viziune diferita de cea a sefului statului. „Sunt cateva teme de politica externa in care am o viziune diferita de cea a domnului presedinte Basescu si saptamana viitoare vom avea o discutie extinsa pe aceste teme, pentru ca politica externa este un domeniu in care nu e bine ca vorbim pe doua voci, este bine sa vorbim pe o singura voce, a Romaniei, dar dupa ce ne consultam si ajungem la o pozitie comuna”, le-a  spus premierul Ponta jurnalistilor la intoarcerea de la Bruxelles.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger