AcasăNewsPremierul Ponta, primul interviu: Nu sunt si nu voi fi primul-ministru al...

Premierul Ponta, primul interviu: Nu sunt si nu voi fi primul-ministru al lui Basescu. As vrea sa nu dezamagesc poporul

In primul sau interviu acordat dupa investirea ca premier, Victor Ponta a declarat ca ”nu a fost si nu va fi niciodata primul-ministru al lui Traian Basescu” si ca, din postura celui mai tanar premier, nu vrea sa nu dezamageasca oamenii.

„Eu nu sunt si nu voi fi niciodata primul-ministru al lui Traian Basescu. Am ajuns prim-ministru datorita votului din Parlament care a doborat Guvernul Ungureanu. Domnul Ungureanu era prim-ministrul lui, pentru ca nu participase niciodata la niciun vot. Eu am fost votat”, a declarat Ponta la Antena3.

Cat priveste relatia cu seful statului, Ponta a precizat ca exista o ostilitate, explicata si prin faptul ca sunt oameni care gandesc profund diferit. „Ostilitatea dintre mine, Crin Antonescu si Traian Basescu a existat si va exista in continuare, suntem adversari si oameni care gandim profund diferit. Am 1000 de puncte comune cu Crin Antonescu. (…) Traian Basescu si-a dorit sa pastreze Guvernul Ungureanu pentru ca il considera util, pentru el insusi”, a sustinut Ponta.

Premierul Ponta a mai spus ca nu a fost mirat  de nominalizarea sa de catre Basescu in functia de premier, dar ca a fost surprins de succesul motiuni de cenzura care a dus la caderea Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu: „Nu m-a surprins nominalizarea, nu ma asteptam in schimb sa dam jos Guvernul Ungureanu, dar ne-am batut pentru asta cu toate armele posibile. Dupa ce a trecut motiunea, am fost convinsi ca vom obtine votul de sprijin pentru Guvernul USL „, a adaugat liderul PSD.

Victor Ponta s-a declarat convins de faptul ca USL va castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. „In acest moment puterea nu ii apartine USL-ului. Va detine puterea abia dupa ce Antonescu va fi presedintele Romaniei. Noi aveam nevoie sa nu mai fim furati la alegeri. USL este o echipa mult mai puternica decat PDL si celelalte partide. USL va castiga alegerile locale, parlamentare si prezidentiale. Apoi totul va depinde de modul cum va guverna”, a mai declarat prim-ministrul Romaniei.

Ponta a mai afirmat ca nu vrea sa dezamageasca oamenii: „Eu as vrea sa nu dezamagesc poporul. Sunt cel mai tanar prim-ministru, am primit foarte mult de la tara aceasta si sunt constient ca in spatele acestei functii pe care o ocup sunt foarte multe sperante si asteptari. Nu imi doresc nimic mai mult decat ca in ultima mea zi de prim-ministru sa fiu mandru ca nu am dezamagit”.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger