AcasăNewsPremierul Ponta, la butoanele Directiei Antifrauda

Premierul Ponta, la butoanele Directiei Antifrauda

Guvernul doreste sa faca un pas inainte in combaterea evaziunii fiscale, a declarat premierul Victor Ponta, precizand ca, in doua saptamani,  va fi infiintata noua structura Antifrauda fiscala.

Victor Ponta ii lasa ministrului Daniel Chitoiu un ANAF lipsit de putere

”ANAF-ul este la Ministerul de Finante, nu pleaca in alta parte”, a afirmat Ponta, mentionand insa ca premierul are si posibilitatea sa coordoneze nu doar activitatea de combatere a evaziunii fiscale prin ANAF, dar si coordonarea cu celelalte institutii – politie, serviciile de informatii care sprijina combaterea evaziunii fiscale. ”Pentru ca e foarte important sa ai informatii si de la DGIPI si de la SRI si de la SIE cand e vorba de spalare de bani sau de evaziune fiscala transfrontaliera. Acel lucru nu-l poate face seful ANAF, ci pot sa-l fac doar eu, pentru ca am aceasta autoritate de a coordona si de a cere informatii de la toate institutiile”, a explicat seful Executivului.

Daniel Chitoiu

In ceea ce priveste Directia Nationala Antifrauda fiscala, aceasta va preluarea atributiile de la Garda Financiara, Directia de Supraveghere si Control Vamal si Directia de Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger