AcasăNewsPremierul Ponta ia in calcul extinderea starii de alerta pentru judetele afectate...

Premierul Ponta ia in calcul extinderea starii de alerta pentru judetele afectate de viscol si ninsori

Iarna face ravagii in sud-estul tarii, iar ninsorile si vantul puternic nu se vor domoli in urmatoarele ore, motiv pentru care a fost emisa o noua atentionare COD ROSU de viscol.

UPDATE: Ponta confirma ca starea de alerta a fost extinsa pentru alte patru judete

Seful Executivului a anuntat, ca urmare a intrarii in vigoare a CODUL ROSU de vreme severa, ca a fost extinsa starea de alerta, in judetele Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

Deja masura fusese instituita in trei judete – Braila, Buzau si Vrancea, unde au fost semnalate probleme inca de la finele saptamanii trecute. „Vreau sa luati masurile necesare, in asa fel incat, imediat ce se opreste visolul, sa ne apucam de deszapezire. Dar pana atunci sa fim tot timpul in alerta (…) si pana nu trece vremea rea, inteleg la sfarsitul saptamanii, ramanem toti in dispozitiv. Avand in vedere ca s-a emis COD ROSU in alte patru judete, vom decide extinderea starii de alerta, care este deja in vigoare, in Braila, Buzau si Vrancea, si in Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea „.

–-

Asadar, pentru locuitorii celor sase judete aflate in atentia meteorologilor – Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea urmeaza sapte ore cu vreme vitrega- zapada si viscol. Atentionarea este valabila in intervalul 15-22.

Ca urmare a atentionarii emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie, premierul Ponta a declarat, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca ar putea fi declarata stare de alerta in zonele aflate sub incidenta CODULUI ROSU de viscol. „Inteleg de la ANM ca si astazi este o zi deosebit de dificila in ceea ce priveste cantitatea de zapada, vant (…). Daca va fi cazul, vom extinde starea de alerta si pentru alte judete care sunt afectate in mod deosebit de intemperii”, a precizat primul-ministru.

In cele sase judete vizate de codul rosu- Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea – sunt anuntate „intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero”. La ora la care intra in vigoare CODUL ROSU de viscol la Guvern se vor intruni membrii comandamentului de iarna, care urmeaza sa evalueze situatia din teritoriu si sa stabileasca noile masuri care se impun.

Cititi si: STARE DE ALERTA in trei judete: Vrancea, Buzau si Braila!

COD ROSU de viscol pentru sase judete din sud-estul tarii

Ce trenuri sunt ANULATE, miercuri, din cauza viscolului si unde sunt restrictii pe calea ferata!

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger