AcasăNewsPremierul Ponta: Consider anormal ca presedintele sa participe la intalniri politice

Premierul Ponta: Consider anormal ca presedintele sa participe la intalniri politice

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca in opinia sa este „anormal ca presedintele sa participe la intalniri politice”, dar ca nu doreste sa exporte conflictul institutional. Astazi, seful statului a plecat la Bruxelles pentru a lua parte la respectiv la Consiliul European informal.

„Astazi, la intrunirea informala la care stiti ca participa din partea Romaniei presedintele tarii, am dorit sa nu merg nici macar la prima parte (…). Aveam invitatia (…) dar mi-am anuntat colegii ca nu voi merge. Consider anormal ca presedintele sa participe la intalniri politice. Eu stiu si cred ca presedintele Romaniei nu mai apartine niciunei familii politice, doar Romaniei,  dar e decizia domniei sale pe care o consider criticabila. Desi am alta opinie decat presedintele tarii, nu voi face nimic de natura sa exporte dincolo de granitele tarii un conflict de natura insitutionala existenta in Romania. (…) Daca presedintele a tinut atat de mult sa participe la aceaasta intalnire informala, nu era cazul sa merg si eu si sa exportam o dezbatere care isi are locul in interiorul Romaniei”, a declarat Ponta.

Premierul Ponta a declarat ca a depus o solicitare Parlamentului cu privire la organizarea unei sedinte comune de plen in care sa fie adoptata o decizie privind mandatul si reprezentarea Romaniei la Consiliul European. „Astept ca cele doua Birouri permanente sa stabileasca ziua si ora la care va avea loc aceasta reuniune a Camerelor, asteptând ca Parlamentul sa dea un mandat celui care va reprezenta România la Consiliul European oficial din 28 iunie”, a mai spus premierul Ponta.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger