AcasăNewsPremierul Ponta are in maneca „Dreapta Romaneasca”

Premierul Ponta are in maneca „Dreapta Romaneasca”

Un nou proiect de dreapta la care vor adera, deopotriva, liberali si democrat-liberali. Aceasta este surpriza de proportii pe care fostul premier Calin Popescu Tariceanu o pregateste impreuna cu sustinatorii sai.

Victor Ponta trage sforile ca sa scape de liberalii lui Antonescu

Crin Antonescu a ridicat oportunismul la rang de virtute, sustin liberalii din vechea garda.  Profund nemultumiti atat de ”achizitiile” pe care le face presedintele lor, cat  si de generozitatea cu care acesta ofera functii de conducere noilor veniti, multi penelisti se gandesc foarte serios sa paraseasca partidul.

Calin Popescu Tariceanu ar urma sa conduca o noua formatiune de dreapta

”Inscrierea lui Stanisoara in PNL a fost picatura care a umplut paharul. «Disidentii», asa cum ii numeste presa, au decis sa accelereze procesul de infiintare a unui nou partid. Acesta se va numi, cel mai probabil, «Dreapta Romaneasca», si va fi condus de Calin Popescu Tariceanu. Alaturi de el se vor afla Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, parlamentari liberali, dar si importante nume din PDL”, ne-au declarat surse din PNL, precizand ca viitoarea formatiune si-a propus sa adere la Partidul Popular European.

Presedintele PNL risca sa fie izolat politic

”Suntem in Europa. Prin urmare,  pe langa reprezentarea la nivel national, este foarte importanta apartenenta la o familie politica puternica. PSD este bine ancorat in PES (socialistii europeni – n.r). In consecinta, este necesar ca dreapta sa contruiasca o relatie la fel de buna cu popularii europeni”, au mai mentionat sursele liberale.

Antonescu, scos din jocul politic

Ocupati cu strategia in trei pasi, prin care incearca sa puna mana pe guvernare, presedintele PNL si acolitii acestuia sunt pe punctul de a-si da sah singuri. Ignorand impactul pe care il are aparitia unui nou partid de drepta, dar si forta reala pe care o reprezinta PSD-ul cu Ponta in frunte, penelistii lui Antonescu se vor trezi izolati din punct de vedere politic. ”Realitatea este ca, in momentul de fata, USL nu are un adversar real. Asa stand lucrurile, liberalii si pesedistii au intors armele si se lupta intre ei pentru suprematie. Dincolo de ambitii politice, amandoua partidele au pe umeri presiunea confruntarilor electorale care vor veni (europarlamentarele si prezidentialele – n.r). Razboiul il va castiga cel care va gresi mai putin. Pana acum, Ponta a tot marcat, in timp ce Antonescu le-a cam trimis in tribuna”, ne-a declarat un important lider al USL. Totodata, acesta a sustinut ca premierul nu este strain de complotul liberalilor. ”Victor Ponta este un politician foarte calculat. Isi gandeste bine fiecare miscare. Din cand in cand le mai face cate o concesie penelistilor, le creaza impresia ca au castigat o batalie. Cand va veni vremea, le va aplica lovitura de gratie”, ne-a mai spus liderul USL, subliniind ca premierul este dispus sa bata palma cu Tariceanu si cu nucleul politic din jurul acestuia.

[poll id=”466″]

author avatar
eNational
1.962 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai, daca ii deranjeaza ca in PNL vin cei din PDL, dece tocmai cu aia fac partid? Adica nu sunt buni daca ii ia Antonescu, dar sunt extraordinari daca ii ia Tariceanu? Si pe mine ma deranjeaza afluxul din PDL, dar,ce vrea Tariceanu, nu este o solutie ptr electoratul dejamagit deja de guvernarea Boc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger