AcasăNewsPREMIERUL Papandreou demisioneaza. Guvern de uniune nationala si alegeri anticipate in Grecia

PREMIERUL Papandreou demisioneaza. Guvern de uniune nationala si alegeri anticipate in Grecia

PREMIERUL GREC, Giorgios Papandreou, va demisiona. In urma unor discutii cu liderul opozitiei de dreapta Antonis Samaras, s-a ajuns, duminica seara, la un acord politic privind formarea unui Guvern de uniunie nationala, alegerile anticipate urmand sa aiba loc pe 19 februarie.

Numele noului prim-ministru, dar si componenta noului Executiv vor fi anuntate, cel mai probabil, luni, dupa o noua runda de discutii intre Giorgios Papandreou si Antonis Samaras, potrivit Mediafax.

Principalele doua partide politice din Grecia au ajuns duminica seara la un acord privind „formarea unui nou Guvern, care nu va fi condus de actualul prim-ministru Giorgios Papandreou„, se anunta intr-un comunicat al presedintiei elene.

Noul Guvern va fi însarcinat cu „implementarea planului european anticriza” înaintea „viitoarelor alegeri”, se mai arata in document. Cele doua principale partide din Grecia au convenit ca 19 februarie este data cea mai potrivita pentru organizarea alegerilor anticipate, au anuntat oficialii de la Atena.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger