AcasăNewsPremierul Orban face harcea-parcea Legea pensiilor! Este jignitor procentul cu care se...

Premierul Orban face harcea-parcea Legea pensiilor! Este jignitor procentul cu care se majorează veniturile bătrânilor la 1 septembrie!

Pensiile romanilor, printre cele mai mici din Europa

Data de 1 septembrie le va lăsa un gust amar multor bătrâni din România. În locul unei implementări corecte și așa cum scrie în Monitorul Oficial, Legea pensiilor va fi „reinterpretată” de premierul Ludovic Orban după bunul plan și cheful PNL. În loc de 40% majorare așteptată de români, creșterea pensiilor va fi de doar 10%! Asta, dacă nu cumva primul-ministru rămâne fără pastă și, din pix, taie și ultimul zero…

Ca într-un banc la Radio Erevan, Guvernul se pregătește să mărească pensiile. Dar nu cu mult, nu cu 40%, doar 10 procente, că atât vrea Orban, atât poate Cîțu, atât e paharul. Paharul bugetului, nu cel din mâinile economistului Popescu!

Pensiile se majorează doar cu 10%!

La România Tv s-a anunțat, pe surse, că Legea pensiilor intră în vigoare la 1 septembrie. Veste bună. Dar va fi hăcuită de premierul Orban. Veste proastă. O OUG este pregătită să taie de la 40 la 10% procentul majorării pensiilor bătrânilor.

Lia Olguța Vasilescu, ex-ministru al Muncii, a dat (este inițiatoarea Legii pensiilor), Klaus Iohannis a promulgat, Ludovic Orban a luat. Politica românească, mereu fascinantă.

Cheia e la PSD

Va fi foarte interesant de urmărit ce poziția o să adopte PSD față de planurile premierului Orban.

Zilele trecute, liderul interimar al social-democraților, Marian Ciolacu, se bătea cu cărămida în piept pe chestiunea Legii pensiilor, jurând că va apăra cu dinții majorarea promisă bătrânilor.

„Scenariu de lucru la Ministerul Finanțelor”

Până atunci, să vedem ce zice Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru:

Este un scenariu de lucru la Ministerul Finanțelor, cel pe care l-a enunțat domnul ministru Florin Cîțu (n.r. – majorare cu 10%), însă procentul exact, cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie, putem să-l aflăm doar după ce avem evaluarea pe primul semestru legată de evoluția finanțelor publice, situația veniturilor bugetare, situația economică.

După această evaluarea a primului semestru, în conformitate cu Legea responsabilității fiscale, vom putea avansa un procent rezonabil, realizabil pentru creșterea pensiilor. Ceea ce putem spune însă tuturor pensionarilor este că facem eforturi ca aceste pensii să crească de la 1 septembrie și cu siguranță vor crește. Rămâne, într-adevăr, o necunoscută procentul cu care aceste pensii vor crește”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
370 afisari

2 COMENTARII

  1. In afara de oferta din cele doua campanii electorale,( placuta suedeza) ,altceva nu se v-a oferi poprului Roman.
    Asa ca v-a trebui sa votati responsabil, nu lozinci pentru inapoiati mintali

  2. 7 NOIEMBRIE 2016 : ” SENATUL ADOPTA TACIT MAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE LA 40 % DIN VENITUL MEDIU BRUT DE LA 1 IANUARIE 2017 SI LA 45 % , INCEPAND CU DATA DE 1 IULIE 2017 . ( ATENTIE , ESTE VORBA DE ANUL 2 0 1 7 !?) . PROPUNEREA ADOPTATA TACIT A FOST INITIATA DE SENATOAREA CRISTINA ANGHEL SI A FOST SEMNATA DE PARLAMENTARII DE LA PSD , ALDE , UNPR , INDEPENDENTI SI MINORITATI . Au avut la dispozitie 3 ani pana a cazut guvernul PSD , de ce nu s-au achitat de promisiuni si acum miorlaie si arunca magareata in spinarea altora ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger