AcasăNewsPremierul Orban face anunțul așteptat de milioane de români. Când se redeschid...

Premierul Orban face anunțul așteptat de milioane de români. Când se redeschid restaurantele!

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la postul național de televiziune, că va avea o discuţie cu miniştrii Sănătăţii, Economiei şi Internelor, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţii HoReCa, pentru a pregăti deschiderea restaurantelor.
Potrivit premierului Orban restaurantele se vor deschide numai dacă vor fi condiții epidemiologice care vor putea permite ridicarea restricțiilor.

Deocamdată, clienții vor putea servi masa, acolo unde este posibil, numai pe terase, nu și în interiorul restaurantelor.

Condițiile pentru redeschiderea restaurantelor

„Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive (…) Mâine, o să am o şedinţă cu domnul ministru Tătaru, cu domnul ministru Vela şi cu domnul ministru Popescu şi vom invita reprezentaţii HoReCa la discuţii, pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea restaurantelor, care, evident, o vom hotărî când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite şi există o creştere semnificativă a riscului de răspândire a virusului din cauza nerespectării acestor reguli”, a spus Orban.

Orban anunță controale și amenzi

„În măsura în care se ajunge la o întelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele.(…)Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple. (…) Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun.

Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor. Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”, a declarat premierul Ludovic Orban.

author avatar
Eli Dan Davidescu
467 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu stiam ce ne lipseste , terase restaurante stranduri ( vezi imaginile de pe litoral)discoteci pacanele si manifestari culturale unde stau oamenii unii langa altii isi dau mana etc. in mijloscele de transport si in mgazine multa lume nu poarta masca.In rest totul este ok
    Bravo

    • Nuuu,sînt alcoolist ești rău….Sînt alcoolmeter..Cineva trebuie să verifice calitatea berii,mă scrific io Lucovid Orban,mai zdrănghăn la mandolină,mai beu puțaan dar numa să verific dacă berea este în parametri de calitate,nu de altceva.Dacă Ciolacu îmi susține guvernu,ce vreți sa plecăm noi singuri de la ciolan? Cîtă răutate…

  2. Acum am terminat damigeana de mitilic , mi-am sterilizat botoxul sa intru intre hulubele vrabiutei Liviuta , dupa ce ii dau jos masca Tetra ii sarut botu manzului si-l fac sa necheze senzual ……hihihihihihihihihi……..

  3. Bag in mine multe litre de alcoale, ce-mi mai place, apoi ma duc sa conduc Guvernul de poponari

  4. Ca presedinte BSGT , mi-am tras si un guvern de poponari care administreaza programarile navetistilor in gara Tiraspol .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger