AcasăNewsPremierul Orban, după decizia CEDO în cazul Kovesi: Curtea Constituțională s-a compromis

Premierul Orban, după decizia CEDO în cazul Kovesi: Curtea Constituțională s-a compromis

Reacționând pe marginea recentei decizii în cazul Laurei Codruța Kovesi, care a câștigat procesul la CEDO, după revocarea din fruntea DNA-ului, înainte de finalul celui de-al doilea mandat ca procuror șef, Ludovic Orban arătă cu degetul nu doar în direcția Curții Constituționale, ci și a PSD-ului.

Într-un mesaj făcut public marți, șeful Guvernului și, totodată, al PNL-ului e de părere că în cazul Kovesi decizia de revocare „a fost luată de CCR pe baza unor umori și raportări subiective” și că „PSD se face vinovat de condamnarea României la CEDO, de punerea la colț într-un mod complet nedrept”. „Consider imperativ ca din partea Curții Constituționale să existe o recunoaștere a culpei atât în mod declarativ, cât și în mod formal. România are nevoie de o Curte Constituțională credibilă, nu de un număr de indivizi care se află în permanentă complicitate cu PSD”, transmite Ludovic Orban în comunicatul remis după ce s-a aflat de hotărârea CEDO.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul premierului:

„Avem astăzi confirmarea de la nivelul Curții Europene a Drepturilor Omului a faptului că în Curtea Constituțională a României deciziile luate au avut alte considerente decât cele care ar trebui să privească legea fundamentală. Decizia de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi a fost luată de CCR pe baza unor umori și raportări subiective, dominate de influența de la acel moment a lui Liviu Dragnea și a PSD.

A existat la nivel politic un subiect tabu legat de punerea în discuție a deciziilor Curții Constituționale, în sensul de a nu aduce atingere credibilitatea unei instituții fundamentale în statul român, fiind obligați la respectarea deciziilor chiar și atunci când le-am considerat nedrepte. Iată că însăși Curtea Constituțională s-a compromis, prin propriile decizii luate care încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Acest fapt afectează grav credibilitatea uneia dintre cele mai importante instituții ale statului român, iar de acest lucru se fac responsabili judecătorii CCR care au hotărât că pot decide în locul Președintelui României.
Din păcate, nu a fost singura decizie discutabilă, contaminată de influența nefastă a PSD, a lui Liviu Dragnea și a acoliților săi care încă populează politica românească. Reamintesc numai episodul legat de modificarea Legilor justiției și refuzul de a sesiza și apoi de a ține cont de punctele de vedere ale Comisiei de la Veneția.

Consider imperativ ca judecătorii CCR să reanalizeze și să revizuiască decizia referitoare la obligarea Președintelui României de a emite un decret întocmai cum consideră Curtea Constituțională, întrucât aceasta reprezintă o intruziune de neacceptat în atribuțiile șefului statului. Consider imperativ ca din partea Curții Constituționale să existe o recunoaștere a culpei atât în mod declarativ, cât și în mod formal. România are nevoie de o Curte Constituțională credibilă, nu de un număr de indivizi care se află în permanentă complicitate cu PSD.

În același timp, PSD se face vinovat de condamnarea României la CEDO, de punerea la colț într-un mod complet nedrept. Toți aceia din PSD care au pledat cauza lui Liviu Dragnea, au militat împotriva statului de drept și a independenței justiției, astăzi trebuie să părăsească scena politică, întrucât acum este dincolo de orice dubiu faptul că au prejudiciat grav imaginea României și nu au nicio legătură cu interesele cetățenilor acestei țări.

Nu vreau să se uite scenele incredibile petrecute în Parlamentul European, unde reprezentanții PSD făceau România de râs, atunci când PNL milita pentru preluarea de către Laura Codruța Kovesi a poziției de Procuror-șef european. PNL nu a fost doar în situația de a susține un candidat român pentru o poziție extrem de importantă la nivel european, dar în același timp a trebuit să combată și să demonteze dezinformările grosiere ale PSD și acoliților săi orientate împotriva unui român.

Astăzi decizia CEDO arată clar necesitatea unei reanalizări a modului în care se compune și funcționează Curtea Constituțională, astfel încât să prevenim astfel de derapaje împotriva principiilor și valorilor europene, dar și să punem punct definitiv riscului de a mai fi condamnați prin decizii ale CCR care în mod evident excedează cadrul constituțional!”

287 afisari

8 COMENTARII

  1. Degeaba, ăștia trebuiau arestați în secunda doi,în timpul ordonanțe de urgență .mai d timp pentru a face acest lucru .. măcar pe stalinistul Dorneanu !

  2. Nu scrie nimic de Ccr in decizie, decat de faptul ca Koveși nu a avut cale de a ataca decizia ministrului de a demitem. Ccr nu a judecat fondul, daca este sau nu vinovata? Dar țara asta este plină de idioti, care citesc doar ce vrea SRI sa dea impresia ca este vina Ccr

  3. @ Poate găsește Ludovic Orban bani de despăgubiri ca pentru frații Micula, sau îi zice lu’ Isărescu să tipărească bani de valoarea despăgubirilor respinse de statul român și acordate de CEDO, că și UE tipărește bani pentru statele membre, ?

  4. un fost somer care a milogit pe la diverse firme si care acum cocotat unde nu se califica si va duce de rapa toata economia si privatul Romaniei ataca ccr care la altii e reperul indiferent ca au si anumite adaugiri de la unii mai scoliti!!!!!!!asta vrea sa desfinteaze si ultima reduta de insitutie romaneasca???

    • @ Bă, Curtea Constituțională nici nu este o instituție specifică a justiției românești, ?

  5. @ Remarcați și faptul că primul ministru Ludovic Orban ar putea organiza un sistem prin care creșterile de salarii din sistemul bugetar și cele de pensii să fie acoperite prin lirarea de produse, mărfuri, combustibili, etc., din rezerva de stat, proporțional cu sumele pe care bugetul public nu le poate plăti beneficiarilor de creșteri salariale și de pensii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger