AcasăNews“Premierul meu” a primit foaia de parcurs. Investitorii străini cer salarii mai...

“Premierul meu” a primit foaia de parcurs. Investitorii străini cer salarii mai mici!

Fac bani aici de zeci de ani și niciodată nu i-a deranjat nimeni cu o floare. Doar chestiunea salariului minim pe economie ia cam deranjat pe investitorii străini. De nar fi fost găselniţa asta, nimeni nu comenta. Așa, însă…

Avem un premier desemnat să formeze Guvernul, dar și o asociație cam grăbită, să nu-i spunem altfel. Ludovic Orban nici n-a trecut de votul Parlamentului – Iohannis, oricum, l-a prezentat ca soluție de moment, „interimar”, ca să împrumutăm un termen din fotbal -, că s-au și repezit corbii din Vest asupra României. Cârdul cere măsuri urgente de la viitorul guvern, ba chiar le are pregătite, fără soluțiile lor țara intră în colaps… Nu, nu, pardon, nu colaps, am tradus greșit, se numește „afectarea competitivității regionale”! Dar, să ne delectăm puțin câte puțin cu ultimul sondaj realizat printre membrii Consiliului Investitorilor Străini din România, cum pompos își mai zice această adunătură la economia națională de negrofagi occidentali.

Așa cum scriam mai sus, un sondaj recent realizat în rândul membrilor CIS se vrea a fi o radiografie a stării actuale a României. Datele colectate de CIS arată că încrederea în mediul legislativ rămâne la un nivel scăzut după episodul Ordonanței de Urgență nr. 114/2018, dar, atenție, nici nu prea s-au deteriorat în ultimele luni! Într-adevăr, în România încă mai sunt evaluări negative pe infrastructură și/ sau birocrație, însă vorbim despre lucruri remarcate de întreg mediul de afaceri în ultimii ani.

E nasol în România, dar așteptăm venituri mai mari

Dincolo de toate, sondajul CIS arată că cea mai îngrijorătoare evoluție este legată de indicatorul privind disponibilitatea forței de muncă. În ultimii trei ani, s-a observat o continuă deteriorare a situației și s-a ajuns într-acolo încât, azi, două treimi dintre repondenți se plâng că nu găsesc forță de muncă adecvată pentru nevoile firmelor lor.

Altceva îngrijorează, însă, și mesajul public transmis de Consiliul Investitorilor Străini din România ascunde, printre rânduri, adevăratul țel al acestor „rechini” ai economiei. Oamenii vor bani, deci măsurile sociale sunt apă de ploaie pentru ei, ba nu, sunt aghiasmă azvârlită peste calculele financiare îndrăcite ale firmelor străine care operează aici.

Astfel, ni se spune că „încrederea în mediul legislativ rămâne la un nivel scăzut după episodul Ordonanței de Urgență nr. 114/2018”, dar, pe de altă parte, jumătate dintre membrii Consiliului Investitorilor Străini „se așteaptă ca veniturile lor să crească și o treime anticipează că acestea vor rămâne la fel și în 2020”. Păi, ori e rău în România, ori e bine? Ori OUG 114 v-a speriat profitul, ori nu și chiar ați reușit să-l creșteți?

Cum rămâne, vă hotărâți odată, dragi investitori?

Altă marotă cu care defilau ambasadorii #rezist ai multinaționalelor: dom’le, scade nivelul investițiilor străine în România, ba chiar se retrag din țărișoara noastră firmele Occidentului! Ce au răspuns companiile membre ale Consiliului Investitorilor Străini? „O treime anticipează o creștere a nivelului investițiilor în perioada următoare și 40% doresc să angajeze mai multe persoane decât în 2019”.

Și, totuși, ce vrea Occidentul?

Și, cu toate astea, „puținele” firme de afară care „se chinuie” să mai rezistă pe piața românească vin cu propuneri pentru Ludovic Orban. Păi, nu el este căpetenia iohanismului?!

Cică rezultatele și evoluția acestui sondaj printre firmele străine din țară trebuie să dea de gândit partidelor politice. CIS zice că autoritățile române sunt obligate să rezolve două probleme majore. Prima este o vrăjeală bruxelleză: e nevoie să fie recâștigată încrederea în Parlamentul țării, în sistemul politicilor publice! A doua problemă ascunde, de fapt, exact ceea ce urmăresc firmele străine: Guvernul trebuie să aibă grijă ca nivelul general al salariilor să nu depășească productivitatea economiei! În caz contrar, asta ar afecta „competitivitatea regională a României”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
780 afisari

2 COMENTARII

  1. Governu* orban pnl daca elimina salariul minim pe economie cum au promis ei străinilor acu 2-3 ani vor avea parte de ieșiri în strada- nu cum au ieșit haștag rezist ci posibil unele care sa prabușeasca nu numai guvernul ci și pe johannas! Ca pușcariile sînt pentru oameni nu pt. girafe-vorba lu Giovanni Becali. Cum e Dragnea la inchisoare poate fi și Orban și Johannis! Și pe infracțiuni reale,pe bune nu cum sa dus Dragnia pe abureli!

  2. Poate isi dau seama si urlatorii # de ce a fost bagat Dragnea la puscarie. Toate se leaga. Votati-l pe omul strainilor, calul troian, pe klaun retard.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger