AcasăNewsPremierul Israelului, „ministrul crimei”

Premierul Israelului, „ministrul crimei”

“Bibi”, inculpat pentru mita si abuz de putere, in trei dosare

Oponentii si sustinatorii lui Benjamin Netanyahu au iesit in strada la Tel Aviv  pentru mitinguri rivale, dupa ce dupa ce procurorul general anuntat ca il va  pune sub acuzare pentru coruptie, frauda si abuz de incredere.

Bibi inculpat pentru mita si abuz de putere in trei dosare

Simpatizanti ai prim-ministrului au manifestat in centrul orasului, fluturand drapele israeliene si arborand pancarte pe care se putea citi „Netanyahu, oamenii sunt alaturi de tine” si „Netanyahu, premierul meu”. In acelasi timp, separati de un cordon de politie,  alti manifestanti agitau pancarte, strigand „A venit vremea ca Netanyahu sa plece” sau „Ministrul crimei”. La Ramla, in apropiere de Tel Aviv, militanti ai opozitiei laburiste au afisat pe zidul inchisorii Maasiyahu, cu ajutorul unui retroproiector, un mesaj urias in care scria „Netanyahu, Israelului ii este rusine”.

Protesters hold signs as they take part in a rally calling upon Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to step down in Tel Aviv Israel February 16 2018 REUTERSAmir Cohen
Protesters hold signs calling upon Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to step down during a rally in Tel Aviv Israel February 16 2018 REUTERSAmir Cohen

In acelasi penitenciar, fostul premier Ehud Olmert a ispasit o pedeapsa pentru coruptie, iar fostul presedinte  al tarii, Moshe Katzav, a fost incarcerat pentru viol. Benjamin Netanyahu, 69 de ani, este la putere de aproape 13 ani si  candideaza pentru al cincilea mandat cu prilejul legislativelor de la 9 aprilie. Este prima data in istoria Israelului cand un premier in functie este acuzat oficial de fapte penale, insa, legal, nimic nu il obliga pe Netanyahu sa demisioneze, pana la epuizarea tuturor procedurilor de recurs. Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a decis inculparea lui Benjamin Netanyahu pentru abuz de incredere, in „Cazul 2000”, un dosar care vizeaza o intelegere a premierului israelian cu Arnon „Noni” Mozes, patronul cotidianului Yedioth Ahronoth, prin care sa obtina lobby media in schimbul unor masuri impotriva publicatiei concurente Israel Hayom. Netanyahu va fi inculpate si pentru mita in „Cazul 4000”, in care este suspectat ca a luat decizii de reglementare care l-au avantajat pe Shaul Elovitch, principalul actionar al Bezeq, cea mai mare firma de telecomunicatii din Israel, in schimbul unor materiale media favorabile difuzate pe site-ul Walla News. In fine, premierul israelian va fi pus sub acuzare si in „Cazul 1000″, pentru abuz de incredere, Netanyahu ar fi primit cadouri in valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari) de la oameni de afaceri, in schimbul promovarii intereselor lor. Voi respinge toate acuzatiile”, a declarat Benjamin Netanyahu, denuntand „o vanatoare politica de vrajitoare fara precedent” menita sa-l inlature de la putere.

author avatar
Andrei Coman
131 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa e cand dai la cimpanzeu ? mitraliera… Incepe sa traga iar ceilalti joaca.. Noroc ca cifru de la grasuti i la americani… O fi stiind si ei saracii ceva religie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger