AcasăNewsPremierul israelian vrea sa-si mobilizeze ministrii pentru atacarea Iranul

Premierul israelian vrea sa-si mobilizeze ministrii pentru atacarea Iranul

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si ministrul Apararii, Ehud Barak, vor sa inlature opozitia majoritatii ministrilor fata de un atac asupra instalatiilor nucleare iraniene, a anuntat miercuri cotidianul Haaretz.

Barak a dezmintit luni informatii publicate de presa israeliana potrivit carora ar fi hotarat deja, impreuna cu Netanyahu, sa atace Iranul, in pofida opozitiei comandantilor armatei si serviciilor de informatii.

Cotidianul israelian scrie ca majoritatea celor mai importanti opt ministri se opune unei asemenea operatiuni. Doar Netanyahu, Barak si ministrul de Externe Avigdor Lieberman sustin „optiunea militara” impotriva Iranului.

In schimb, ministrul de Interne si liderul partidului ultraortodox Shass Elie Yishai, ministrul insarcinat cu serviciile de informatii Dan Meridor, ministrul farta portofoliu Benny Begin, ministrul insarcinat cu Afacerile Strategice Moshe Yaalon si ministrul Finantelor Youval Steinitz se opun atacarii Iranului.

In opinia acestor opozanti, este necesar ca Israelul sa continue sa mobilizeze tarile occidentale pentru a exercita presiuni economice asupra Iranului, in masura in care Israelul nu isi poate permite sa actioneze singur din punct de vedere militar, fara sa se coordoneze cu Statele Unite.

Haaretz, care citeaza ministri si oficiali de rang inalt din domeniul Apararii si Afacerilor Externe, afirma ca raportul asupra programului nuclear iranian care urmeaza sa fie facut public, la 8 noiembrie, de catre Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AEIA), va avea „o influenta decisiva” asupra Guvernului israelian.

Israelul, inamic recunoscut al Republicii islamice Iran, si tari occidentale acuza Iranul ca incearca sa se doteze cu arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil, acuzatie dezmintita de catre regimul de la Teheran.

Statul evreu este considerat o putere nucleara in regiune, desi nu a confirmat sau negat niciodata ca detine focoase nucleare.

author avatar
Ciprian Purice
151 afisari

2 COMENTARII

  1. Usor de zis greu de facut.Ce viseaza sionistii li se transforma in cosmar.Iranul nu poate fi atacat nici de SUA la ora actuala.Daca Israelu vrea aceasta provocare inseamna ca vrea sa dispara din mana Iranului.Voi nu vedeti ca iranienii nici nu iau in seama ce spun retardatii de la Ierusalim care sunt niste evrei parasutai de la Hitler incoace?Cum isi imagineaza paranoicul de Netanyahu sa atace el Iranul? in subconstientul sau poate.Daca se pune Iranul distruge Israelul ca cu telecomanda nu mai ramane nici armata israeliana nici regim sionist nici urma de jidan

  2. sau Israelu se lauda cu fortele altor state dar tot in zadar.”Oaia a fost scapata din lant”Vad ca nici America nu mai poate ataca Iranul deoarece acesta poseda de multi ani Bomba atomica fara sa stie vrun occidental si in plus Iranul este o tara cu influenta si cu relatii in lumea asta.S-a spulberat de mult timp varianta interventiei militare cu Iran.Ulciorul nu tine de multe ori la apa,Se mai si sparge.Si se sparge si la americani.Ar fi bine ca sionistii sa se trezeasca la realitate ca Visul atacarii Iranului sa spulberat si daca e fortat se poate trensforma intr-un cosmar pentru cei care au acest vis.Netanyahu spune povesti primitive ce ii pot fi fatale lui si Israelului sau cu care se lauda.Israelul lu Netanyahu a ramas cam izolat si abandonat de americani si cam usor de anihilat de catre o tara inamica.Iran nu este nici Libia nici Afganistan nici Irak.Iranul are putere militara si aliati puternici ce pot lovi masiv tot Occidentul si ar putea duce la o miscare globala ce va provoca varsari de sange masive in Europa SUA si eradicarea Israelului ajungandu-se la o noua Era.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger