AcasăNewsPremierul interimar: "Suntem pregatiti sa intervenim pentru canicula"

Premierul interimar: „Suntem pregatiti sa intervenim pentru canicula”

Tara noastra va fi afectat de cateva zile de canicula, saptamana aceasta urmand a fi cea mai calda din 2015.

Exista pericolul ca specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie sa anunte chiar cod rosu de canicula, insa Gabriel Oprea, premier interimar in absenta lui Victor Ponta, anunta ca autoritatile sunt pregatite sa faca fata fenomenelor meteo periculoase.

„Pentru noi, principala preocupare trebuie sa fie persoanele care au un risc sporit, respectiv copiii, persoanele varstnice si persoanele care au probleme cu inima. Trebuie sa luam toate masurile necesare pentru a asigura asistenta medicala, pentru a ne asigura ca exista stocuri de medicamente si pentru a ne asigura ca unitatile medicale au rezerve suficiente de apa”, a fost mesajul transmis de Gabriel Oprea.

Premierul interimar a anuntat ca „pentru zonele de aglomeratie urbana, impunem organizarea unor puncte de distribuire a apei”. In plus, Oprea le recomanda organizatorilor de evenimente in aer liber „sa implementeze masuri de protectie pentru oameni”, iar in cazul taberelor scolare „recomandam evitarea activitatilor in aer liber si mare atentie la copii pentru evitarea deshidratarii”.

Nu in ultimul rand, Gabriel Oprea indeamna la evitarea focului deschis „pentru ca exista riscul sa se produca incendii grave”.
Autoritatile au pregatit pentru interventie, pe perioada de canicula, 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, doua avioane si sapte elicoptere.

author avatar
Cristi Ionita
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger