AcasăNewsPremierul interimar, mesaj special de Ziua Nationala a SUA: "Urez prietenilor si...

Premierul interimar, mesaj special de Ziua Nationala a SUA: „Urez prietenilor si aliatilor nostri La multi ani!”

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, si-a luat cat se poate de in serios rolul de premier interimar si a transmis un mesaj special de Ziua Nationala a SUA.

„In numele Guvernului Romaniei, adresez poporului american, cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite ale Americii, cele mai calduroase felicitari insotite de reiterarea atasamentului nostru fata de valorile fundamentale ale democratiei pe care tarile noastre le impartasesc”, este o parte din mesajul transmis de Gabriel Oprea.

De asemenea, premierul interimar este de parere ca cei 135 de ani de relatii diplomatice romano-americane si prietenia celor doua state constituie premisa unei colaborari de succes.

„Suntem increzatori cu privire la beneficiile pe care continuarea si aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si Statele Unite ale Americii le asigura cetatenilor romani si americani deopotriva. Imi exprim convingerea ca traditia bunelor relatii romano-americane se va transpune si in finalizarea si semnarea Acordului dintre Guvernul SUA si Guvernul Romaniei privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea terorismului si a criminalitatii grave — criteriu tehnic important pentru includerea tarii noastre in Programul Visa Waiver. Reiterez, cu aceasta ocazie, multumirile Guvernului Romaniei pentru sprijinul acordat de Statele Unite ale Americii fortelor militare romane care au participat la misiunea NATO din Afganistan, in cadrul Fortei Internationale de Securitate si Asistenta. Este extrem de important sa subliniem cooperarea stransa dintre Romania si SUA si pe alte paliere, precum securitatea energetica, domeniul stiintific si academic si, nu in ultimul rand, relatiile comerciale pe care avem convingerea ca le vom dezvolta si in continuare. In final, urez prietenilor si aliatilor nostri americani La multi ani!”, a mai spus Gabriel Oprea.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger