AcasăNewsPremierul, intalnire cu reprezentanti ai mai multor organizatii civice

Premierul, intalnire cu reprezentanti ai mai multor organizatii civice

Seful Guvernului a revenit miercuri la Palatul Victoria, pe agenda premierului figurand o intrevedere cu o delegatie de reprezentanti din randul organizatiilor non-guvernamentale nemultumite de modificarile aduse legilor Justitiei si Codurilor Penale.

UPDATE: Dupa doua ore de discutii cu premierul, dinspre delegatia prezenta la intrevederea de la sediul Executivului s-a aflat ca intrevederea nu a avut efectul scontat, drept urmare, solutia intrevazuta ar fi continuarea protestelor. Delegatii au transmis ca avut trei solicitari, printre ele „demiterea imediata” a ministrului Justitiei, precum si sesizarea Comisiei de la Venetia, in privinta Legilor Justitiei. „Aceasta intalnire nu este imbucuratoare din punctul de nostru de vedere si, din punctul nostru de vedere, solutia este in continuare proteste (…) pana cand aceste legi ale Justitiei si modificarile la Codurile Penale vor fi stopate”, din cate a declarat Mihai Politeanu, de la Initiativa Romania, la finele discutiilor.

Pe agenda publica a premierului Tudose, intrevederea – care a inceput la ora 11- a fost descrisa astfel: „intalnire cu reprezentantii ONG-urilor #rezist”.

Cat despre membrii delegatiei prezente la discutiile cu prim-ministrul, trebuie spus ca pe pagina de Facebook „Coruptia ucide” se precizeaza si numele celor 7 interlocutori care au stat fata in fata cu premierul – Alexandru Socol – Coruptia Ucide, Ciprian Ciocan – Va Vedem din Sibiu, Laurentiu Stefanescu – Initiativa Timisoara, Marius Deaconu – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Mihai Politeanu – Initiativa Romania, Mihai Tudorica – #REZISTENTA si Radu Dumitriu – delegat al organizatiilor din Diaspora.

Va amintim ca delegatii a nu mai putin de 43 de organizatii civice ii solicitasera premierului, recent, o astfel de discutie pe marginea legislatiei penale.

430 afisari

2 COMENTARII

  1. Revoltător! Alistar, slugoiul PSD-ului din CSM, mituit grosolan de Guvern! Gestul ăsta este ca un scuipat în față! ONG-ul Asociatia pentru Transparenta, al carui presedinte executiv este Victor Alistar, va primi in folosinta gratuita sediul din centrul Bucurestiului in care functioneaza si pentru care pana acum platea chirie la RAAPPS, potrivit unui proiect de hotarare a Guvernului. Alistar este unul dintre cei doi reprezentanti ai societatii civile in CSM. El a fost unul dintre invitatii speciali ai lui Florin Iordache la dezbaterile Comisiei speciale pentru legile justitiei.
    Proiectul e discutat in sedinta de azi a Executivului.
    Proiectul, aflat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, prevede ca imobilul din Bulevardul Magheru 28-30, etaj 3, va fi transmis pe o perioada de 15 ani in folosinta gratuita Asociatiei Romane pentru Transparenta.
    Asociatia Romana pentru Transparenta e condusa de Victor Alistar, in calitate de director executiv, potrivit declaratiei de interese a acestuia.
    Potrivit unui articol din 2013, Asociatia pentru Transparenta platea o chirie lunara pentru acest sediu de 2006 euro/luna.

  2. Asa, si? Cui ai vrea tu sa-l dea? Ai vreun var,cumnat,frate de pahar etc sa i se dea lor? Ce esti parca speriat de bombe. Iesi in strada (daca n-ai servici si ai din ce trai!!!) si protesteaza, cere sa nu i se dea lui Alistar, tavaleste-te pe jos, zbiara, racneste, roagate la biserica (te lasa sa intri, dar fara pancarde si seringa, nu te sfii!)Hai, lalupta cea mare, sa nu fie in Romania legi curate, moderne ca te apuca stranutul cand auzi asta. Ai citit vreun rand din legile care se discuta? Vezi ca cititul zapaceste mintea, refuza-l.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger