AcasăNewsPremierul incearca sa-si fidelizeze mercenarii politici

Premierul incearca sa-si fidelizeze mercenarii politici

Eventualitatea spargerii USL a devenit cosmarul lui Victor Ponta, care, pentru a inlatura orice urma de pericol, arunca noian de promisiuni in stanga si in dreapta.

UNPR-ul ramane o sursa de neliniste pentru Victor Ponta

Cu Traian Basescu ramas infipt in coasta lui, pastrarea strans unita a actualei majoritati parlamentare a devenit prima grija a lui Victor Ponta. De aceea UNPR a primit aproape 30 de colegii, in ciuda pesedistilor care n-au ochi sa-i vada pe ”tradatori”.

Problema lui Ponta este ca promisiunile lui se tin lant, fara insa ca viitorul sa-i ofere un cec in alb in privinta respectarii lor. Cea mai mare necunoscuta pentru liderul PSD ramane UNPR-ul nasului, Gabriel Oprea. Un partid dedicat prin definitie apararii ”interesului national”, oricare ar fi interesul cu pricina la un moment dat. Tanar, dar cunoscator al naravurilor politice dambovitene, Ponta stie ca uneperistii vor sta alaturi de el doar atata vreme cat le satisface pretentiile. De aici si ”donatia” de aproape treizeci de colegii eligibile pe care UNPR-ul a primit-o de la PSD, fara vorba multa, la celebra reuniune de la Murighiol. Cu gandul ca-si va putea reduce din cheltuieli, Ponta a aruncat, tot atunci, ideea unei fuziuni PSD-UNPR, imediat dupa alegeri. Propunere la auzul careia nasul Oprea n-a zis nici da, nici nu, ci a tacut. O tacere care, combinata cu itele trase dupa alegeri de Traian Basescu, ar putea fi de rau augur pentru fin. Nu de alta, dar gurile rele spun de pe acum ca uneperistii, calauziti de Gabriel Oprea, Serban Mihailescu, Cristian Diaconescu si Nicu Dumitru (Niro), ar coace o placinta post-electorala indigesta pentru Ponta & Comp.

Pe pesedistii de rand i-a luat durerea de cap cand au vazut cum s-a impartit ”placinta” USL

Dupa ce au aflat cine si ce a primit la Murighiol si s-au uitat la noii lor colegi, pe pesedisti i-a apucat ameteala. Nu de alta, dar, socotite colegiile date bob cu bob, reiese ca 24 au ajuns la ”tradatorii” din UNPR, vreo 30 la fostii pedelisti care au sarit la timp parleazul USL si alte 22 la conservatorii lui Dan Voiculescu, parteneri cu vechi state de tradare in ochii oricarui social-democrat serios. Total: 76 de colegii eligibile suflate de sub nasul pesedistilor. Mai mult, simularile facute de PSD arata ca PPDD-ul lui Dan Diaconescu ar putea sa aiba peste 50 de parlamentari (dupa redistribuire), ceea ce inseamna alte posibile mandate pierdute pentru social-democrati.

author avatar
Simona Badulescu
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger