AcasăNewsPremierul Greciei: "Imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intamplat"

Premierul Greciei: „Imi asum responsabilitatea pentru ce s-a intamplat”

La trei zile de la Referendumul care a tulburat Grecia, premierul elen, Alexis Tsipras, a tinut un discurs in fata membrilor Parlamentului European.

Tsipras a recunoscut ca este nemultumit de situatia in care au ajuns negocierile dintre Grecia si creditorii externi, dar a precizat ca „rezultatul referendumului din 5 iulie imi ofera un mandat pentru a solutiona criza intr-o maniera sustenabila din punct de vedere economic si social”.

Tsipras a avut curajul sa spuna ca isi asuma responsabilitatea pentru „ce s-a intamplat in ultimele luni” si considera ca „este nevoie de un acord care sa ne permita sa zarim luminita de la capatul tunelului, cu reforme credibile, dar care sa redistribuie in acelasi timp povara si pe umerii celor care o pot suporta”.

Premierul grec a mai anuntat ca „vrem un acord care sa prevada reforme credibile si cu cat mai putine masuri de austeritate, dar cu o agenda de crestere economica. Propunerea noastra prevede de asemenea chestiunea restructurarii datoriei. Nu ar trebui s-o consideram un subiect tabu”.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger