AcasăNewsPremierul Ciolacu, despre incendiul de la Ferma Dacilor: A fost o catastrofă/Toată...

Premierul Ciolacu, despre incendiul de la Ferma Dacilor: A fost o catastrofă/Toată lumea va plăti – VIDEO

sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o serie de declarații, într-o primă reacție după incendiul devastator de la Ferma Dacilor, din Tohani, județul Prahova, tragedie în urma căreia care șapte oameni – inclusiv trei copii – și-au pierdut viața. „A fost o catastrofă”, a spus șeful Guvernului. Acesta cere modificări legislative.

A fost o catastrofă. Condoleanțe familiilor, au murit copii și tineri. Aștept raportul comisiei de anchetă şi mai mult ca sigur că vicepremierul şi domnul Arafat o să vină şi cu propunerile de modificări legislative. Ce nu pot să înțeleg: să nu ai nici detector de fum într-o pensiune?”, a spus Marcel Ciolacu, joi seară, 28 decembrie, la România TV.

Premierul a făcut referire la faptul că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Toader Bogdan, „a reuşit în instanţă să câştige demolarea acestei pensiuni”.

„Pe urmă dânsul nu a mai fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Va trebui să ştim cu toţii ce s-a întâmplat că nu s-a ajuns la demolare. Cum a rămas să funcţioneze?”, a mai spus premierul.

Ciolacu: Arafat trebuie să vină cu o propunere legislativă

S-a adus în discuție lipsa avizului ISU. Premierul a declarat că sunt mii de instituţii în România, publice, nu private, care nu au acest aviz.

„Sunt mii de instituții în România, publice, nu private, care nu au acest aviz. Cea mai celebră instituție – Palatul Parlamentului – nu are aviz ISU, biserici, școli. Trebuie intervenit. Sunt unele construite de pe timpul comunismului și trebuie adaptate, și sunt altelte construite după Revoluție, cum e această pensiune”, a menționat premierul.

„După 30 de ani, ne trebuie o Românie ordonată. Nu exclud că trebuie și coordonată. Nu se mai poate. Sunt mii de instituții care nu au acest aviz. Domnul Arafat (șeful Departamentului pentru Situații de Urgență- n.red) trebuie să vină cu o propunere legislativă”, a mai spus Ciolacu.

„Sunt supoziţii că în fiecare cameră s-a băgat un reşou şi nu a dus instalaţia electrică. Acest lucru nu pot să îl prevezi, dar, în schimb, să nu ai detectoare de fum… e un lucru elementar. (…) Să vedem ancheta şi cine este vinovat. Am văzut demisii în acest moment. Vom vedea și cu certitudine că toată lumea va plăti”, a adăugat premierul.

Tragedia de la pensiunea din Prahova a avut loc pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Șapte oameni au murit în urma incendiului de la Ferma Dacilor. O alta e căutată în continuare. Două persoane – un minor și un adult au fost rănite.

author avatar
Andrei Coman
248 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai bine ar revizui legislatia privind normele de autorizare, e praf si, de curand , legea a fost modificata si mai aiuritor de unii care nu au iesit din birou.
    Dupa conditiile alea nimeni nu intruneste standardele privind protectia la incendii.

  2. Sanchi. Toate au fost tragedii si nu a platit nimeni. Au fost dati afara unii , dar apoi reangajati. Colonia minciunilor, a lucrului rau facut, a pilelor, a lui lasa ca merge si asa, a nerespectarii legilor si regulilor, o tara de slugi de mana a saptea in concluzie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger