AcasăNewsPremierul britanic cere securizarea frontierelor

Premierul britanic cere securizarea frontierelor

Theresa May le duce grija refugiatilor, dar cat mai departe de Marea Britanie sa fie

Cu ocazia primului sau discurs la ONU, cu ocazia summit-ului pe tema refugiatilor, Theresa May a facut un apel sefilor de stat sa se opuna fluxurilor migratorii necontrolate.

Theresa May le duce grija refugiatilor, dar cat mai departe de Marea Britanie sa fie

”Spunem foarte clar ca toate tarile au dreptul de a-si controla frontierele si a-si proteja cetatenii, si ca au datoria sa-si gestioneze frontierele, sa reduca migratia ilegala”, a declarat May, la New York. Premierul britanic a cerut sa fie facuta o mai mare deosebire intre refugiati si cei care vor sa intre intr-o tara din ratiuni economice. Dar locatara din 10 Downing street a sugerat ca refugiatii solicita azil in prima tara sigura in care ajung, cum ar fi Grecia, Italia sau Franta, dar ca ei ”nu pot merge mai departe in Europa” pentru a ajunge in Marea Britanie. Theresa May a justificat aceasta pozitie invocand ”pericolele” cu care fac fata refugiatii in timp ce traverseaza Europa. Marea Britanie s-a declarat gata sa primeasca 20.000 de refugiati sirieni, pana in 2020. Pentru moment, doar 2800 beneficiaza de azil in Regat. O cifra ridicola comparativ cu Germania, spre exemplu, care a gazduit un milion de refugiati anul trecut. Incepand de ieri, sefi de stat si de guvern din peste 130 de tari participa la primul summit ONU pe tema refugiatilor, summit care marcheaza debutul negocierilor pentru o politica migratorie globala. La sfarsitul anului trecut, 65,3 milioane de persoane erau clasificate drept refugiati sau solicitanti de azil. Cu cinci milioane mai mult ca in 2014.

ONU suspenda convoaiele umanitare in Siria

Un camion cu ajutoare distrus in apropiere de Alep, pe ruta spre Orum al-Kubra

Dupa raidurile aeriene de luni, in provincia Alep, unde au fost atinse convoaie cu ajutoare umanitare, raiduri soldate cu 39 de civili morti, Natiunile Unite au anuntat, ieri, ca vor suspenda aceste transporturi ”pana la o noua evaluare a situatiei de securitate”. Raidurile au intervenit la cateva ore dupa ce armata siriana a anuntat incetarea armistitiului din Siria.

George Soros scoate 500 milioane de dolari pentru emigranti

Miliardarul a fost si el refugiat evreu in al Doilea Razboi Mondial

Miliardarul american a facut cunoscut, intr-un articol publicat in Wall Street Journal, ca va investi 500 de milioane de dolari (448 milioane de euro) pentru a veni in ajutorul emigrantilor si refugiatilor: companii, start-uo-uri, activitati sociale etc, raspunzand apelului administratiei Obama in favoarea unor actiuni a companiilor americane ca raspuns la criza migratorie. Soros a spus ca va cere Agentiei ONU pentru refugiati (HCR) sprijin pentru ghidarea acestor investitii.

author avatar
Tudor Borcea
68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger