AcasăNewsPremierul australian si liderul opozitiei, salvati de politie din mijlocul protestatarilor!

Premierul australian si liderul opozitiei, salvati de politie din mijlocul protestatarilor!

Premierul australian, Julia Gillard, si liderul opozitiei Tony Abbott au fost salvati de fortele de ordine dupa ce au fost blocati de o multime de protestatari furiosi, relateaza presa locala.

Cei doi politicieni participasera la o ceremonie in onoarea membrilor serviciilor de interventie, care au depus eforturi in favoarea comunitatilor in timpul incendiilor de vegetatie din Victoria, din 2009, si al inundatiilor din Queensland din 2010 si 2011.

Fortele de ordine au fost insa chemate la restaurantul Lobby, din Canberra, dupa ce protestatarii s-au adunat in exterior, batand in geamuri si strigand „rusine” si „rasist”. Gillard si Abbott au fost nevoiti sa astepte 20 de minute inainte ca politia sa-i scoata din imobil pe o usa laterala.

Aproximativ 50 de politisti i-au escortat pe cei doi din restaurant, care fusese inconjurat de 200 de sustinatori ai „Ambasadei-Cort Aborigene” din oras. Abbott ar fi provocat furia acestora sugerand ca este vremea ca tabara, instalata de 40 de ani, sa fie inchisa, in contextul planurilor de a recunoaste populatia indigena in Constitutie.

author avatar
Ciprian Purice
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger