AcasăNewsPremierul asteapta explicatii in cazul dramatic al fetitei din Mehedinti: "vorbesc ca...

Premierul asteapta explicatii in cazul dramatic al fetitei din Mehedinti: „vorbesc ca mama”

Viorica Dancila ar vrea un partid curat, dar fara sa puna mana pe barda

Cazul fetitei de 9 ani din Mehedinti, luata cu forta din mijlocul familiei care o ingrijea de cand era un prunc, pentru a fi data spre adoptie dincolo de Ocean, a ajuns si la urechile premierului.

Aflata la Neptun, inaintea unei sedinte a PSD-ului, Viorica Dancila a asigurat ca se va face tot ce se poate, la nivel guvernamental. Si ca asteapta, la inceputul saptamanii viitoare, explicatii de la responsabilii in cazul de fata. Sefa Guvernului spune ca nu vrea ca acest caz dramatic sa capete conotatii politice. „Luni am cerut sa am toate detaliile la birou si sa vedem ce se intampla, care e situatia reala. As ruga pe toti factorii politici, indiferent de partidul politic, sa nu faca o miza politica din sentimentele unui copil. Dincolo de politica, de toate lucrurile, suntem oameni. Eu inteleg foarte bine acest lucru pentru ca eu insami am trecut prin acest lucru si cred ca nu e drept ca atunci cand vorbim despre un copil sa incercam sa avem argumente politice. (…) Cred ca fiecare dintre noi are anumite sentimente si trebuie sa se implice (…) Am vazut afirmatii, am vazut iesiri in presa, incercand sa se arunce vina pe unul sau pe altul si sa faca din acest subiect un subiect politic. Eu cred ca indiferent de politica, (…) eu vorbesc acum nu ca prim-ministrul Romaniei, nu ca liderul unui partid, vorbesc ca mama. Si cred ca toti ar trebui sa ne gandim ca suntem parinti (…) si ca acest lucru s-ar fi putut intampla cu copilul nostru. Ce am fi simtit atunci?”, a reactionat Dancila.

Cere consiliere psihologica pentru fetita

Premierul a primit deja primele raspunsuri de la Carmen Dan si Marius Budai, dar si de la nivelul institutiilor pe care le conduc acestia vor veni lamuriri complete abia luni.”Am discutat cu ministrul de Interne, cu ministrul Muncii, sa vedem ce s-a intamplat acolo, ei mi-au spus ca luni voi avea toate detaliile pe masa. Am spus sa trateze cu mare seriozitate acest lucru”, a adaugat Dancila. De vorbit, premierul a vorbit si cu ministrul Justitiei.

Pana sa fie lamurita situatia, sefa Guvernului a anuntat ca a mai cerut „sa se acorde consiliere psihologica copilului si sa avem grija pana atunci de fetita”.

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger