AcasăNewsInca o situatie neprevazuta la Cernavoda. Premierul a trimis Corpul de Control...

Inca o situatie neprevazuta la Cernavoda. Premierul a trimis Corpul de Control pentru verificari

In ziua in care s-a anuntat o noua situatie neprevazuta la Centrala de la Cernavoda, a doua in doar cateva zile, s-a aflat si ca Viorica Dancila a trimis deja Corpul de Control al premierului la Nuclearelectrica.

Directorul general al Nuclearelectrica a confirmat, intr-o interventie telefonica la Antena3, faptul ca inca de marti se face o ancheta, Cosmin Ghita precizand, totodata, ca „momentan verifica atat respectarea procedurilor de catre Centrala, procedurilor manageriale si de control al calitatii”.

Nuclearelectrica a transmis, in cursul acestei zile, faptul ca joi dimineata Unitatea 2 a Centralei „s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National”. S-a intamplat „ca urmare a aparitiei unei disfunctionalitati la un sistem electric de proces, partea clasica, nu cea nucleara a centralei”, din cate se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Situatia vine dupa ce pe 25 martie se anuntase „reducerea de putere a Unitatii 2”, pana la 55%, masura ce a fost necesara pentru inlocuirea unui rulment la motorul unei pompe de condensare, „din partea clasica a centralei”.

73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger