AcasăNewsPremierul a castigat puncte la discursul presedintelui in Parlament. Detalii neobservate

Premierul a castigat puncte la discursul presedintelui in Parlament. Detalii neobservate

Premierul Victor Ponta a dat din nou lovitura, prezenta lui in Parlament, la discursul presedintelui Traian Basescu, fiind un joc de imagine fara cusur.

Victor Ponta a demonstrat ca la capitolul imagine nu-l intrece niciun politician

Chiar daca participarea sa la sedinta comuna a celor doua Camere a generat controverse, pana si social-democratii s-au aratat nemultumiti de acesta decizie, Victor Ponta a facut ceea ce era corect din punct de vedere institutional.

Traian Basescu nu a venit cu nimic nou

In felul acesta, ceea ce trebuia sa fie ”momentul lui Basescu” s-a transformat practic in ”momentul lui Ponta”, premierul castigand puncte importante, mai ales in plan extern.

Crin Antonescu a aratat ca nu este capabil sa se ridice la nivelul functiei pe care o detine

Mai mult, intentionat sau nu, premierul a impuscat doi iepuri deodata, punandu-l intr-o lumina proasta si pe Crin Antonescu, care a preferat sa puna sicanele politice mai presus de demnitatea pe care o detine. Situatie punctata foarte bine de seful statului care i s-a adresat lui Valeriu Zgonea cu titulatura ”domnule presedinte al Parlamentului Romaniei”.

A venit cu aceeasi placa veche

Revenind strict la discursul presedintelui, acesta a reprezentat practic un rezumat al interventiilor publice pe care seful statului le-a avut in ultima perioada.  ”Iata care ar fi planul de actiune pentru a avea succes in Consiliul JAI din decembrie. Unu – desemnarea conducerii Parchetului General si a DNA in cel mai scurt timp. Doi – indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale in instanta. Eu nu acuz pe nimeni, vreau sa fiu foarte clar, si orice om are dreptul la prezumtia de nevinovatie, dar pentru unele state este greu de inteles de ce nu reusim sa punem in afara Executivului un cetatean care are probleme cu justitia si sa il aducem inapoi imediat ce o instanta se pronunta in favoarea lui. De asemenea, un statut al parlamentarilor, care sa ii aseze pe parlamentari pe picior de egalitate in fata legii, pe picior de egalitate cu orice cetatean, este o alta cerinta a partenerilor nostri europeni, unde statul de drept si egalitatea de sanse in fata justitiei sunt sfinte. In sfarsit, implementarea, conform angajamentelor, a Codului penal si a Codului de procedura penala, speranta ca intrarea in vigoare a acestor doua Coduri nu va fi amanata”, a spus Traian Basescu.

author avatar
Adelina Ionicel
1.104 afisari

2 COMENTARII

  1. primul penal al Tarii cere indepartarea ministrilor penali ! Ce-ar fi sa de-a un frumos exemplu si sa plece el, PRIMUL !?!

  2. Măi guvernatorule, nu pot să cred ce spui. Cât tupeu și nesimțire. „Eu nu acuz pe nimeni, vreau sa fiu foarte clar, si orice om are dreptul la prezumtia de nevinovatie, dar pentru unele state este greu de inteles de ce nu reusim sa punem in afara Executivului un cetatean care are probleme cu justitia si sa il aducem inapoi imediat ce o instanta se pronunta in favoarea lui”
    Așa cum ai procedat cu Atanasiu, Chiuariu, Păcuraru, erai președinte și nu te-am auzit să ceri repunerea lor pe funcții!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger