AcasăNewsPremiera: sefii serviciilor secrete se acuza de tradare intre ei

Premiera: sefii serviciilor secrete se acuza de tradare intre ei

In fata Comisiei SRI, Florian Coldea a inventat un Iuda si pentru el

Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, deschide o adevarata cutie a Pandorei acuzandu-l pe  Florian Coldea ca a tradat tara si ca el dispune si de dovezile aferente. De regula, agentii serviciilor secrete se cam acopera unii pe ceilalti, de aceea, miscarea lui Iliescu este fara precedent.

In fata Comisiei SRI Florian Coldea a inventat un Iuda si pentru el

„El, care A TRADAT Romania fara nicio retinere, ne vorbeste despre tradare, arata cu degetul catre altii, ii dojeneste precum lupul moralist. (..) Am sa-i pun doar cateva intrebari pe care un prieten m-a rugat sa i le adresez: Pentru ca tot ne vorbiti de Iuda si de tradare, poate ne spuneti daca ati dispus monitorizarea complexa a ofiterilor cu cele mai inalte functii in armata, pornind de la Seful Statului Major General, si continuand cu sefii statelor majore ale categoriilor de forte armate, si nu numai. Daca i-ati monitorizat pe acestia si pe cei cu functiile cele mai importante in celelalte structuri componente ale Sistemului National de Aparare, poate ne spuneti si cum ati valorificat informatiile culese in acest mod, si cate dosare pe siguranta nationala s-au deschis la Parchetul General pe numele lor”, a scris Dumitru Iliescu pe Facebook.

Info pentru parteneri

„Poate faceti precizari la solicitarea cui ati inceput acest demers si cui i-ati transmis informatiile respective.

Dumitru Iliescu s a hotarat sa faca dezvaluiri atroce Sa vedem substanta lor

Suntem curiosi, in acelasi timp, sa ne spuneti ce fel de informatii ati transmis reprezentantilor partenerului nostru strategic, inclusiv in cadrul intalnirilor foarte dese cu acestia in vilele de protocol sau in alte obiective ale SRI, si daca, prin transmiterea acestora, a fost afectata in mod grav sau nu Siguranta Nationala a Romaniei. Daca nu va mai amintiti rugati-l pe domnul George Maior, seful si complicele dvs. sa va ajute… Hotul striga hotii! Iuda tipa ca altii au savarsit tradarea”, mai scrie fostul sef SPP.

Tradare, colaborare sau cooperare?

In acest nou context, se ridica multe intrebari. Una ar fi: ce este oare tradare in conjuncture politica-strategica actual? Daca Florina Coldea a tradat, poate ca si altii au tradat. Spre exemplu, la vremea cand Ioan Talpes a preluat SIE, acesta s-a intalnit cu seful antenei CIA la Bucuresti si, amandoi, au studiat dosarele angajatilor serviciului de dinaintea lui Talpes. Se spune ca in sistem au ramas numai cei care au avut acordul CIA. Atunci si Talpes a tradat? Dar Pacepa? A fost el un tradator sau nu? Cum mai abordam tradarea in noul context european si mondial? Vor arunca in aer dovezile lui Iliescu parteneriatul strategic cu SUA sau, din contra, vor deveni vizibile anumite legaturi pana azi camuflate? Si daca Maior stia de misculatiile lui Coldea, acestea il fac si pe el un tradator? Povestea de abia a explodat, vom vedea ce mai urmeaza…

Spionii nostri sunt ai nostri

De o buna bucata de timp, spionilor nostri, fie ei din SRI, fie din SIE sau mai stiu eu de unde, li s-a creat o legenda de oameni care servesc interesele agentiilor americane, poate chiar si a unora europene. La fel cum, in comunism, pareau a fi folositi de KGB.  Noul scandal nu face decat sa augmenteze aceasta perceptie care este, evident, gresita. Daca securistii lui Ceausescu au reusit sa lucreze pentru tara, desi erau sufocati de KGB-isti, cum am putea crede ca, acum, agentii nostri sunt in slujba altora? Nu, spionii nostri sunt numai ai nostri, asa a fost si va fi mereu!

Iata ce este tradarea, conform Art. 395

“Transmiterea de informatii secrete de stat unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, precum si procurarea ori detinerea de documente sau date ce constituie informatii secrete de stat de catre cei care nu au calitatea de a le cunoaste, in scopul transmiterii lor unei puteri sau organizatii straine ori agentilor acestora, savarsite de un cetatean roman, se pedepsesc cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

author avatar
Andrei Coman
2.236 afisari

6 COMENTARII

  1. Dumitru Iliescu este o relicva comunisto-kghebista (fost secretar PCR la MApN PANA IN DECB 1989). Colegii sai l-au cautat IN ZILELE LOVITURII DE STAT DIN DEC 1989 ca sa-l decoreze cu plumb dar nu l-au gasit. Ca sa-l salveze ILIESCU presedinte -TIGAN ordinar , auto impus, i-a facut TICALOSULUI o structura numita SPP si de atunci acest idiot se crede buricul pamantului.

  2. https://revista22.ro/70270588/ion-aurel-pop-cornel-nistorescu-si-dorel-abraham-pe-lista-colaboratorilor-direciei-securitii-statului.html

    Lista celor 200 de colaboratori este alfabetică şi însoţită de menţionarea în dreptul fiecărui nume a sectorului (similarul serviciului de la direcțiile interne ale Securității n.n.) la care se afla în legătură şi a ofiţerului care răspundea de el (de exemplu „225 g-5”, „225 f-11”, unde 225 reprezintă UM 0225, „g” reprezintă sectorul, iar „5” indicativul ofiţerului). Din document lipsește pagina a doua (de la poziția 10 la poziția 23) care nu a fost predată de către SIE și a cărei lipsă nu a fost se pare observată de reprezentanții CNSAS în comisia mixtă atunci când au preluat dosarul. Motiv pentru care, până când SIE se va hotărî să o desecretizeze şi să o predea în conformitate cu prevederile legale, nu vom ști numele celor aflați pe respectiva pagină. Până atunci le putem citi pe celelalte 200.
    Cât despre miza demersului meu, ea nu este legată, aşa cum am spus, exclusiv de dezvăluirea listelor, ci de faptul că poate a venit momentul, dacă tot împlinim 100 de ani de existență ca națiune, să avem o discuție serioasă despre ce anume mai reprezintă deconspirarea Securității astăzi. Întrebarea pe care vreau să o pun cu acest prilej este dacă după 18 ani de jumătăţi de măsură şi adevăruri preambalate (asimiltate fără judecată tocmai pentru că sunt uşor digerabile), de manipulări ale post-securismului şi de băgare a gunoiului sub preş avem vreo intenţie să o facem aşa cum trebuie. Sau să ne prefacem în continuare că totul este cum nu se poate mai bine şi că am rezolvat problemele trecutului, prezentului şi viitorului?

  3. Succes asigurat! Hollywood are nevoie de o poveste senzationala!
    Te ajutam sa reusesti si tu! Sansa ta de a te apropia de Hollywood!
    Aici nu ai stres! Vino in cea mai serioasa echipa! Opreste-te aici!
    Bani online, cu cel mai socant subiect de film! Un film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani?
    Numai aici poti sa castigi bani multi! Detalii la adresa de email: cita_ct69@yahoo.com

  4. nU MA INTERESEAZA TURNATORII , ma intereseaza tradatorii Romaniei , iar actualii sint la fel de tradatori ca Pacepa , orice veti zice voi . Ceausescu a infintat divizia KGB. , pe cind o divizie CIA , DUPA O NOUA SCHIMBARE DE FORTE IN LUME SAU LA pASTELE CAILOR ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger