AcasăNewsPremieră! Se oferă credite ipotecare pe 20 de ani cu dobândă zero

Premieră! Se oferă credite ipotecare pe 20 de ani cu dobândă zero

creditPremieră! Se oferă credite ipotecare pe 20 de ani cu dobândă zero

Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele economice. Prin urmare, mulți oameni se îndreaptă spre bănci pentru un împrumut financiar. Dar, în  vremuri speciale, cum sunt cele în care trăim în prezent, condițiile de creditare se modifică.

În timp ce unele bănci au decis să crească ratele dobânzilor, dar și avansul pentru credite ipotecare, o bancă din Danemarca oferă credite în care clientul trebuie să dea înapoi doar suma împrumutată, fără niciun cost de finanțare. Ţara cu cea mai lungă istorie a ratelor negative din cadrul băncii centrale începe să ofere credite pe 20 de ani la o dobândă egală cu zero, scrie Bloomberg.

Experții spun că este o premieră ca o entitate financiară să ofere un astfel de produs.

Au fost înregistrate deja primele cereri

Clienţii băncii daneze Nordea au început de ieri să primească împrumuturi care vor avea dobânzi mai mici decât titlurile de trezorerie cu maturitate la 10 ani, emise în Statele Unite.

Danemarca a reuşit până acum să menţină ratele băncilor centrale în teritorii negative mai mult decât orice altă ţară din lume. În 2012, autorităţile de reglementare au adus rata principală sub pragul de zero pentru a limita scăderile suferite de moneda naţională în faţa euro, decizia rămânând între timp în picioare.

Danemarca are așa-numitul sistem de trecere prin care ipotecile sunt legate direct de obligațiunile garantate utilizate pentru finanțarea împrumuturilor.

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunţat că va aborda o strategie similară.

author avatar
Andreea Vlad