AcasăNewsPremiera pentru Romania: Mihai Tanasescu, vicepresedinte la Banca Europeana pentru Investitii ...

Premiera pentru Romania: Mihai Tanasescu, vicepresedinte la Banca Europeana pentru Investitii

Romania va avea, in premiera, un vicepresedinte la BEI. Din aceasta pozitie, Mihai Tanasescu, in prezent reprezentantul Romaniei la FMI, va coordona activitatea bancii in Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud, potrivit surselor Mediafax. BEI are opt vicepresedinti.

Banca Europeana pentru Investitii este o institutie europeana creata in 1958, prin Tratatul de la Roma. Actionarii BEI sunt cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. in afara finantarii proiectelor din statele UE, BEI activeaza si din Africa, Asia si Rusia, acoperind in total peste 150 de tari.

Institutia este cea mai mare banca internationala nesuverana atat din punct de vedere al finantarilor acordate, cat si al emisiunilor pe pietele de capital.

In 2010, aproape 90% din finantarea BEI de 72 miliarde de euro a fost alocata pentru proiecte din UE. BEI a semnat in perioada 2007-2011 contracte de finantare de 4,09 miliarde de euro in Romania. Din anul 2007, Tanasescu este reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International si ocupa pozitia de director general adjunct in Constituanta Olandeza.

In varsta de 56 de ani, Tanasescu este absolvent al facultatii Finante-Contabilitate de la ASE si a urmat mai multe specializari in strainatate, dintre care doua chiar la FMI – „Statistica Finantelor Publice” si „Politici macroeconomice si finante publice”.

author avatar
National
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger