AcasăNewsPremiera mondiala! Marina americana si-a dotat navele din Golf cu arme laser

Premiera mondiala! Marina americana si-a dotat navele din Golf cu arme laser

LaWS are o putere combinata de 33 kw

Marina americana si-a dotat navele cu arme laser, pentru prima data in lume cand acestea se afla in „linie de front”, in Golful Persic.

LaWS are o putere combinata de 33 kw

Laser Weapon System (LaWS) sunt in cercetare de peste sapte ani si costa peste 40 de milioane de dolari.

Dupa ce Putin a pus presa sa laude armele nucleare ale Rusiei, mult mai sofisticate decat ale americanilor, si capabile „sa distruga inamicul fara sa intre in contact direct cu acesta”, a venit randul SUA. Oficialii US Navy au dezvaluit, ce surpriza!, ca armele lor laser sunt capabile sa atinga tintele cu viteza luminii! Tintele pot fi drone inamice, amfibii de mare viteza, rachete, „orice tip de amenintare asupra navelor americane.

Navele din Golful Persic au fost dotate cu LaWS

Prima nava dotata cu sistemul laser a fost USS Ponce, in luna august. De atunci, nava-baza patruleaza prin Golful Persic cu Laser Weapon System in dotare. Bloomberg noteaza ca sistemul laser a primit ok-ul pentru a fi distribuit pe nave dupa ce a trecut toate testele. „L-am scos la lumina si trebuie sa-l ud!”, a declarat comandantul Operatiunilor Navale, amiralul Jonathan Greenert. A se intelege prin „a uda” testarea in plan real de lupta.

Sistemul laser are avantajul ca trage neintrerupt, fara a necesita incarcare, si este mult mai eficient in distrugerea tintei decat rachetele ghidate sau alte arme moderne „smart”. Are mai multe nivele de putere, functie de dimensiunile tintei. Fasciculul de energie poate arde aparatura electronica  de la bordul avioanelor sau rachetelor teleghidate sau poate deveni letal. Atacul letal este precedat de un avertisment pentru inamic. Raza de actiune a sistemul este „informatie clasificata”.

author avatar
Adina Mutar
592 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger