AcasăNewsPremiera. Iohannis a decis suspendarea sedintei CSAT

Premiera. Iohannis a decis suspendarea sedintei CSAT

Klaus Iohannis nu se va potoli decat daca este suspendat si demis

Seful statului a anuntat, in urma cu scurt timp, concluzii despre sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Incepand prin a spune, pe un ton apasat, ca fiind vorba despre rectificarea bugetara pentru institutii din domeniul securitatii nationale „este obligatie acest aviz al CSAT” si nicidecum „o chestiune facultativa sau optionala”, Klaus Iohannis a adus in discutie propunerea Executivului privind diminuarea fondurilor institutiilor din domeniul securitatii nationale. „Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicatii pentru aceste taieri. Pe de alta parte, directorii serviciilor si institutiilor ne-au prezentat situatia din punctul lor de vedere, aratand foarte clar ca, in aceste conditii de taiere, nu se pot atinge obiectivele stabilite tot in CSAT, tot cu acest Guvern, in prima parte a anului 2018. Avand in vedere toate acestea, nu s-a putut obtine consens, adica unanimitate in CSAT, si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetara”, a precizat Iohannis.

Pe acest considerent, Klaus Iohannis a luat o decizie ce nu are precedent in Romania. „Am luat decizia sa suspend sedinta CSAT deoarece, dupa parerea mea, rectificarea bugetara este necesara, ea trebuie facuta. (…) Prin suspendarea sedintei CSAT, am creat posibilitatea Guvernului sa revina cu un nou proiect de rectificare, sa renunte la aceste taieri bugetare in zona securitatii nationale, care in niciun caz nu pot fi explicate decat eventual printr-o sintagma de tip „sicana politica”. Sa se revina la discutii, la colaborari si, imediat ce situatia va fi remediata, se va putea obtine avizul CSAT (…) In consecinta, astept, si asta le-am spus sigur membrilor Guvernului, sa revina cu un nou proiect de rectificare bugetara, care elimina aceste taieri inexplicabile, daca vrem sa fim oameni seriosi”, a transmis liderul de la Cotroceni.

317 afisari

3 COMENTARII

  1. Asta recunoaste ca institutiile „de forta” sunt politice si sub stapanirea lui?! Cum adica „sicana politica” sa tai fondurile uriase ale unor institutii ocupate sa cheltuie banii cu supravegherea ilegala (neconstitutionala, ca CSAT nu are valoare de legislativ, sa afle si Iohanis, in CSAT poti sa stabilesti ca dai comenzile in germana, sau pasul de defilare al armatei o sa fie „pasul NATO”, tampenia asta chiar exista, dar asta nu inseamna ca e lege si-l bagi la bulau pe ala care incalca aceste „decizii”). Eu zic sa-i faca bucuria si sa-l suspende, omul se tavaleste-n chinuri…Sau majoritatea parlamentara e masochista si nu supravietuieste unei zile in care nu-i scuipa asta-n ochi, sau sunt parte cu el dintr-o mare panarama securista, ca aia cu „reinventatul” nu tine…Pariu?! Hai sa-l trimiteti voi la vot pe Dulapau si ne ocupam noi de restul…tot isi dorea el un referendum si nu gasea o tema legala..

  2. Da sa-l suspendam si sa alegem o teleomelteanca care sa faca festivalul lalelelor de toamna!

  3. Acum poporu’ pnl/usr/iohhanesian vede ce a votat: securitatea sărăciei (și hoției controlate de ei de după revoluție) în dauna dezvoltării țării….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger