AcasăNewsPREMIERĂ în tenis: Se cunosc deja câștigătoarele la dublu Wimbledon, cu săptămâni...

PREMIERĂ în tenis: Se cunosc deja câștigătoarele la dublu Wimbledon, cu săptămâni înaintea finalei

Cuplul lesbian al jucătoarelor Alison Van Uytvanck (25 de ani, 58 WTA) şi Greet Minnen (21 de ani, 128 WTA) a devenit primul de acest fel care concurează în tenisul profesionist. Cele două au trecut miercuri în primul tur al probei de dublu de Freya Christie şi Katie Swan, scor 7-5, 6-2.

Cuplu format din Alison Van Uytvanck şi Greet Minnen (Sursa foto: Twitter)

Belgienele vor fi, aproape fără nicio îndoială, net favorizate de această destăinuire, întrucât persoanele care le vor sta împotrivă vor fi automat învinuite de homofobism, stigmat de care nimeni nu își dorește să „se bucure”, ținând cont de campaniile agresive de susținere a comunității Lesbiene, Gay, Bisexuali și Transsexuali din ultima perioadă. Cu atât mai puțin să se găsească cineva îndeajuns de curajos pentru a „le bate”.

Cele două se află într-o relaţie de trei ani, însă primul meci împreună pe terenul de tenis a avut loc la ediţia din acest an de la Wimbledon. Belgiencele îi îndeamnă pe cei din tenis care se află în aceeaşi situaţie să vorbească deschis despre orientarea sexuală pentru a-i ajuta şi pe alţii să treacă mai uşor peste eventualele comentarii negative primite din partea publicului.

Victorioasele vor și bărbați LGBT curajoși, și mai mulți adepți

„Am vrea să vedem mai multe persoane care ies în faţă şi să spună că este în regulă ceea ce se întâmplă. Cred că oamenii ar avea mai multă încredere. Ar fi ceva benefic, bărbaţii ar aprecia asta. Mai multe persoane şi-ar recunoaşte orientarea sexuală în felul acesta. Cu siguranţă există tenismeni activi gay. Personal, consider că dacă aş fi fost bărbat, mi-ar fi fost mult mai greu să recunosc că sunt gay, asta din cauza stereotipurilor existente”, a declarat Alison Van Uytvanck, scrie The Guardian.

Printre jucătoarele cunoscute din tenisul feminin care au dezvăluit public că sunt lesbiene se numără Billie Jean King, Martina Navratilova şi Amelie Mauresmo. În schimb, singurul tenismen de după al Doilea Război Mondial care a recunoscut că este homosexual a fost americanul Brian Vahaly, acum în vârstă de 39 de ani. Fostul jucător şi-a recunoscut orientarea sexuală în 2017, la un deceniu după retragere.

Cuplu Alison Van Uytvanck şi Greet Minnen după victorie (Sursa foto: Twitter)

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
729 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger