AcasăNewsPremieră în România! Singura unitate ATI care are toate paturile dotate cu...

Premieră în România! Singura unitate ATI care are toate paturile dotate cu ventilatoare mecanice

Premieră în România! Singura unitate ATI care are toate paturile dotate cu ventilatoare mecanice

Unitatea ATI de la Spitalul Județean Alba Iulia a devenit prima din România unde toate paturile sunt dotate cu ventilatoare mecanice.

Recent, alte 10 ventilatoare au fost puse în funcțiune după ce au fost achiziționate de Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Prima unititate ATI unde toate paturile sunt dotate de ventilatoare mecanice

„Am traversat cu toată atenţia această perioadă dificilă. Îi mulţumesc deputatului Florin Roman pentru implicarea în susţinerea judeţului Alba pe timpul pandemiei, firmelor Transavia şi IPEC, precum şi tuturor celor ce ne-au fost alături în demersul nostru, şi care au venit cu sprijin financiar atunci când aveam cu adevărat nevoie”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Premieră în România! Singura unitate ATI care are toate paturile dotate cu ventilatoare mecanice
Premieră în România Singura unitate ATI care are toate paturile dotate cu ventilatoare mecanice

494 de pacienți COVID-19, internați la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.410. Dintre acestea, 494 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger