AcasăNewsPremieră în medicina din România: o femeie infectată cu Covid-19 a născut...

Premieră în medicina din România: o femeie infectată cu Covid-19 a născut 4 bebeluşi! (VIDEO)

maternitate iasiPremieră în medicina din România: o femeie infectată cu Covid-19 a născut 4 bebeluşi!

Mai există şi episoade emoţionante şi motive de bucurie, în plină pandemie. Marea veste a zilei de miercuri vine de la Iaşi, unde o femeie infectată cu Covid-19 a născut patru copii la o maternitate.

Directorul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi, Gabriel Martinescu, a declarat că echipa de medici din cadrul acestei unităţi a avut de rezolvat un caz complex, în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, care prezenta Covid-19, cu sarcină cvadruplă.

Copilaşii s-au născut prin cezariană

Medicii au extras prin cezariană cei patru copii, toţi fiind băieţi, cu greutatea între 1.400 şi 1.800 de grame. Pacienta se simte bine, starea ei fiind una stabilă. Evoluţia celor patru bebeluşi este de asemenea una favorabilă.

Cazul este unul de literatură de specialitate, sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore.

Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Este o mamă-eroină„, a declarat medicul Gabriel Martinescu, managerul maternităţii Elena Doamna din Iaşi.

author avatar
Andrei Ștefan