AcasăNewsNUCLEARĂ în SUA: Partidul Republican l-a demis pe Kevin McCarthy, liderul Camerei...

NUCLEARĂ în SUA: Partidul Republican l-a demis pe Kevin McCarthy, liderul Camerei Reprezentanților! / Ce rol a avut Zelenski

Republicanul Kevin McCarthy a fost demis. Astfel, el a devenit primul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din istoria SUA care este forţat să părăsească postul, după un vot în acest sens al extremiştilor din propriul partid cărora li s-au alăturat rivalii democraţi.

Rezultatul final al votului a fost de 216 voturi pentru demitere şi 210 împotrivă.

Cei mai mulţi dintre membrii Partidului Republican se opun vehement deblocării de fonduri suplimentare pentru Administratia Zelenski. În schimb, aceştia vor ca banii să fie folosiți pentru alte nevoi urgente ale populaţiei Americii, cum ar fi criza migrației la granița dintre SUA și Mexic.

De ce a fost demis Kevin McCarthy?

Un ales din Florida i-a reproșat în principal lui Kevin McCarthy că a negociat cu democrații un buget provizoriu pentru finanțarea administrației federale, la care s-au opus numeroși conservatori.

L-a mai acuzat pe liderul republican că a încheiat un „acord secret” cu președintele Joe Biden privind un eventual pachet de măsuri pentru Ucraina.

Cine este Kevin McCarthy?

Membru al Congresului din 2007, reprezentând statul California, McCarthy a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în ianuarie, când republicanii au preluat majoritatea în camera inferioară.

Alegerea lui ca lider nu a fost însă uşoară, ci a intervenit în urma unui scrutin epuizant cu 15 runde de vot, după ce aceiaşi republicani de extremă dreapta care ulterior aveau să pună la cale înlăturarea sa au cerut concesii în schimbul acordului lor.

Camera Reprezentanţilor trebuie să înceapă acum procesul de găsire a unui nou preşedinte. Republicanii păstrează o majoritate strânsă în camera inferioară a Congresului, având 221 de voturi faţă de 212 ale democraţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
1.324 afisari

4 COMENTARII

  1. „Extremiștii republicani” sunt cei ce se opun războiului SUA, care de fapt nu e războiul SUA, dar în care bagă mii de miliarde, servicii, propagandă, suport și arsenal, tratează (cu pumnul în gură) sancțiuni și politici internaționale, exact ca într-un război? „Extremiștii” care ar permite Ucrainei să accepte negocieri de pace, ar dezamorsa butoiul de pulbere global și ar permite normalizarea economiei mondiale? Niște nenorociți.

  2. La Capitoliu se face rotatia tradatorilor !
    Tradatorul D.Tramp trece de la fost presedinte la Spiker si apoi va ajunge portar la Capitoliu, pana cand SUA Company Rockefeler va intra in faliment si se va dezmembra in patru bucati, asta daca nu va fi scufundata in ocean de Xi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger