AcasăNewsPremiera! Franta interzice productia de petrol si gaze

Premiera! Franta interzice productia de petrol si gaze

 

Gestul reprezinta o premiera mondiala – sub noua lege, autorizatiile de sondare nu vor mai fi reinnoite si nu vor mai fi emise permise de acest fel. Practic, avem de a face cu primul pas spre Eco-Franta…

 

Parlamentul Frantei a aprobat legislatia prin care se interzice productia interna de petrol si gaze pana in 2040, devenind astfel prima tara din lume care ia aceasta decizie. Astfel, potrivit legii, Franta nu va mai permite exploatarea combustibililor fosili si nu va mai reinnoi permisele de exploatare existente. Decizia face parte din eforturile Frantei de a combate incalzirea globala si de a reduce emisiile de carbon. Presedintele Emmanuel Macron, care vrea ca tara sa sa fie leader la nivel mondial in combaterea incalzirii globale si a schimbarilor climatice, a scris pe Twitter ca legea din Franta este prima de acest fel din lume. Este o decizie istorica, insa mai mult simbolica, in conditiile in care 99% din gazele si petrolul consumate in Franta sunt importate. Potrivit Administratiei americane pentru Energie, Franta a produs 16.000 de barili de petrol pe zi, in 2016, o cantitate minuscula comparativ cu Arabia Saudita, care produce cel putin 10,4 milioane de barili pe zi. In iulie, Franta a anuntat, de asemenea, ca va interzice vanzarea de masini pe benzina si motorina, pana in 2040.

author avatar
Catalin Dumitrescu
332 afisari

1 COMENTARIU

  1. Normal. Ei trăiesc de ani de zile pe nuclear. Acum investesc mult și în mașini electrice. Oricum ei au interzis dieselul din 2020 …Au de câștigat din decizia asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger