AcasăNewsPremiera dupa un secol, o femeie pe bancnota de 10 dolari

Premiera dupa un secol, o femeie pe bancnota de 10 dolari

Ultimele chipuri feminine de pe bancnota de 10 dolari au fost cele ale Marthei Washington si ale amerindiencei Pocahontas.

Pentru prima data de mai bine de o suta de ani, o femeie va figura pe bancnotele americane de zece dolari care vor fi puse in  circulatie in 2020. Ultimele chipuri feminine de pe aceste bilete au fost cele ale Marthei Washington si ale amerindiencei Pocahontas.

Ultimele chipuri feminine de pe bancnota de 10 dolari au fost cele ale Marthei Washington si ale amerindiencei Pocahontas.

Identitatea personalitatii care se va regasi pe noile bilete va fi dezvaluita ”in cursul anului”, dupa consultarea publicului, a anuntat secretarul Trezoreriei americane, Jecob Lew, arata AFP. El a precizat doar ca va fi aleasa o femeie ”care a actionat pentru promovarea democratiei”. ”Moneda americana este  pentru natiunea noastra o modalitate de spus cine suntem si ceea ce aparam”, a adaugat Lew, precizand ca noile bancnote vor fi puse in circulatie cu ocazia celei de a 100-a aniversari a dreptului de vot acordat femeilor in Statele Unite.

 

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger