AcasăNewsPremiera: DNA sub control judiciar!

Premiera: DNA sub control judiciar!

Lucian Onea, fostul sef al unitatii de elita DNA Ploiesti, a fost pus sub control judiciar. N-a facut mare lucru ca sa ajunga aici. Doar a fabricat niste probe in dosarul care-l privea pe Sebastian Ghita. Asta spun procurorii care-l ancheteaza. Dupa un timp scurt, Onea a iesit la rampa si a declarat ca masura nu s-a luat si impotriva lui, ci doar in ceea ce-l priveste pe Negulescu „Portocala”. Nu se pune problema daca sa-l cred sau nu, ci de ce m-ar mai interesa ce spune.

Codruta Kovesi n a stiut n a vazut n a auzit

Pe domnul acesta, impreuna cu toate ticurile lui nervoase, l-am vazut intr-o conferinta de presa. L-am crezut cu mai multa imaginatie. N-a avut. L-am crezut mai dezinvolt. N-a fost. O fi vrut sa fie convingator. N-a reusit.

Gunoiul de sub pres

Gestul procurorilor care-l ancheteaza cred ca va intra in anale. Unitatea de elita a paradelii de destine in numele si sub pretextul anticoruptiei, prin cel care a condus-o, a fost data cu capul de toti peretii. Iar asta, in conditiile in care Klaus Iohannis declara arogant ca el nu crede nimic, nu-l priveste si nu comenteaza zvonurile publice privitoare la ce se imtampla acolo. I-auzi, zvonuri! In conditiile in care Laura Codruta Kovesi nici macar nu mai facea pauza de respiratie cand incepea sa laude succesele celor doi cowboy ai legilor penale. Si, evident, in conditiile in care Augustin Lazar, ca sef suprem, nu lua nicio atitudine, ascunzand jegul sub pres.

Nu i-a spus nimeni ca e Procuror General

Hai, Iohannis ca Iohannis, nu cred ca mai trebuie sa ai pretentii. Nu vede ca justitia pe care a aparat-o si inca o apara orbeste s-a despuiat de haine si merge goala pe ulite, spre hazul si huiduielile targovetilor. Orice interventie de-a lui nu face altceva decat sa starneasca hohote si mai puternice. Statul lui de drept inseamna republica procurorilor care-si fac de cap ca-n „codrul penal”. Augustin Lazar, nici el n-o duce prea bine. Trebuie sa apere pozitia Codrutei Kovesi, pentru ca nu cumva sa-l intrebe cineva daca a avut orbul gainilor cand la DNA Ploiesti se vanau scalpuri de atarnat la cingatoarea Codrutei. A spune, acum, ca nu stia ce se intampla acolo, e ca si cum ar declara ca nu stia ca e Procurorul General al Romaniei.

Ametiti de putere

Mai vinovata decat toti mi se pare Codruta Kovesi. Stia bine ce se petrece la Ploiesti, oricat de mult ar vrea acum s-o dea pe dupa plop. Negulescu „Portocala” facea naveta la Bucuresti fie sa-i dea raportul, fie sa se sfatuiasca, fie sa se mai impauneze cu niste rezultate. Pe de alta parte, nu cred ca nu au existat plangeri impotriva celor doi procurori. Chiar, de ce nu li s-o fi dat curs? Lor si altora, despre altii. Daca cineva s-ar apuca de rascolit prin hartogarie si s-ar apuca serios de cercetari, cred ca ar cere ca DNA sa fie pusa sub control judiciar. In sens figurativ. Ploiesti nu este un caz singular, imi spune mie intuitia. Nu se poate ca celelalte unitati sa nu aiba „Portocalele” ei. Poate nu neaparat cu aceleasi metode de a fabrica dosare, ci cu procurori ametiti de puterea pe care o au. Iar de aici si pana la abuz drumul este foarte scurt.

Asul din maneca

Surprinzator este faptul ca Laura Codruta Kovesi nu a luat nicio masura impotriva celor doi procurori de la DNA Ploiesti, desi stia bine ce le poate pielea. De ce? O aveau cu ceva la mana? Pe de alta parte, ma gandesc ca nici aia nu erau atat de inconstienti incat sa-si faca mendrele la nesfarsit fara sa aiba un spate. Au un as in maneca pe care inca nu l-au jucat, fiind prea devreme? Sa mergi la cacealma, cu un pot atat de mare pe masa, tine doar de nebunie. Nici jucatorii profesionisti nu s-ar ambala la asemenea partide. Mai conteaza, intr-un asemenea context, ca Onea a fost potcovit cu control judiciar sau ca el neaga? Nu cred. E prea marunt in jocul asta in care, chiar daca are un as in maneca, ori nu il va folosi, de teama, ori nu va fi lasat sa-l arunce pe masa. In schimb, cred ca DNA ar trebui pusa sub control judiciar. Macar pana se face lumina si-i matura cineva gunoiul de sub pres.

author avatar
Valentin Boeru
1.253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger