AcasăNewsPremiera Discovery Channel si festin pentru microbisti: ”Brazilia 2014: Pregatiri pentru...

Premiera Discovery Channel si festin pentru microbisti: ”Brazilia 2014: Pregatiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal”

Discovery va oferi trei episoade despre pregatirea stadioanelor ce vor gazdui CM de Folbal din Brazilia. foto: Discovery

Brazilia lucreaza la unul dintre cele mai importante proiecte din istoria sa: pregatirea a trei stadioane demne sa gazduiasca meciuri de fotbal internationale,  care trebuie sa fie gata la timp pentru Cupa Mondiala 2014. Discovery Channel va dezvalui culisele acestui mega-proiect, informeaza postul de televiziune.

Discovery va oferi trei episoade despre pregatirea stadioanelor ce vor gazdui CM de Folbal din Brazilia. foto: Discovery

Programul ”Brazilia 2014:  Pregatiri pentru Campionatul Mondial de Fotbal” contine trei episoade a cate 60 de minute si va fi difuzat in fiecare sambata, incepand cu 24 mai.

Costurile totale depasesc trei miliarde de dolari, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat cheltuielile ultimei tari-gazda a Cupei. In plus, proiectul ii obliga pe cei mai mari arhitecti si ingineri ai tarii sa isi asume o responsabilitate foarte mare.  Prezentand toate aceste aspecte, programul dezvaluie in exclusivitate povesti din culisele celui mai ambitios si mai controversat proiect de constructie al tarii. Seria contine trei episoade a cate 60 de minute, care se vor concentra asupra a trei proiecte foarte importante, cu intreaga infrastructura care le sustine: renovarea celebrului stadion Maracana din Rio, locul unde Brazilia a suferit o infrangere usturatoare in finala Cupei Mondiale anterioare, in 1950, extinderea noului proiect futuristic pentru stadionul Corinthians din Sao Paulo si cel mai costisitor proiect al tarii, amplasat chiar in inima Amazonului: stadionul Amazonas.

”Fiecare constructie este o minunatie arhitecturala, care insa intampina o multime de probleme structurale si politice cu termene de rezolvare stranse. Si, ca si cand provocarile  nu ar fi de ajuns, cele trei orase trebuie sa cheltuiasca alte cateva miliarde pentru diverse proiecte de infrastructura, astfel incat sa poata face fata numarului de fani din toata lumea.

De la cablurile care trebuie montate in Amazon pentru a conecta orasul Manaus la reteaua nationala de energie electrica a Braziliei sau crearea unor noi efective ale trupelor speciale in Rio, pana la rezolvarea blocajelor infernale, produse in traficul rutier din Sao Paulo, prin modernizarea sistemului de transport, inginerii brazilieni si miile de muncitori din toata lumea sositi in Brazilia lucreaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, pentru a-si respecta termenele de predare si a pregati Cupa Mondiala”, arata Discovery.

Potrivit comunicatului Discovery, Emisiunea Brazilia 2014: Pregatiri pentru Campionatul Mondial va fi un adevarat festin pentru microbisti, cu filmulete facute chiar de catre protagonistii lor si completate cu imagini filmate din aer cu fiecare dintre cele trei stadioane, plus imagini HD filmate cu o camera GoPro. Toate acestea dezvaluie momente de referinta din derularea proiectelor si detalii din culise, dar si probleme care ameninta fiecare constructie in parte.

Fiecare element va fi descris in detaliu, de la sarpantele acoperisurilor de pe stadionul Amazonas pana la sistemul de racire cu o tehnologie unica folosit pe stadionul Corinthians, iar persoanele implicate in aceste proiecte vor fi intervievate pentru a oferi o perspectiva unica asupra celei mai ample initiative din istoria constructiilor din Brazilia.

Episodul 1: Maracana

Celebrul stadion de fotbal din Brazilia, Maracana, va gazdui finala Campionatului Mondial din 2014. La ultimul meci jucat pe acest stadion, Brazilia a fost invinsa de Uruguay in finala Campionatului Mondial. Ca urmare, de aceasta data echipa Braziliei trebuie sa obtina nu doar o victorie, ci o victorie pe un stadion de tinuta mondiala, reunind istoria fotbalului performantele tehnologiei si arhitecturii secolului 21.

Stadionul Maracana era un proiect inovator in anii 1950, dar sase decenii mai tarziu aspectul acestuia a devenit invechit. Acoperisul, tribunele, iesirile de urgenta si chiar terenul de joc sunt depasite si nu mai pot face fata exigentelor celei mai mari competitii de fotbal din lume. In 2010, au inceput lucrari de modernizare in cadrul unui proiect care ar fi trebuit sa dureze doi ani. Planurile si bugetul de 300 de milioane de dolari au fost modificate drastic dupa ce inginerii au descoperit tijele de otel complet ruginite care sustineau acoperisul stadionului, cu o greutate totala de 20 000 de tone.

Echipa de arhitecti si ingineri de elita va fi pusa la incercare intr-o cursa contra cronometru care se va finaliza cu una dintre cele mai constructii

Episodul 2: Corinthians

Sao Paulo este o metropola in continua expansiune, fiind cel mai mare oras din emisfera sudica  localitatea de resedinta a 20 de milioane de locuitori. Dar cel mai important, este locul de nastere al fotbalului brazilian si, ca atare, a fost ales gazda ceremoniei de deschidere si a primului meci din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, din iunie 2014. Orasul are deja un stadion, dar lucrarile de modernizare necesare pentru a atinge standardele FIFA ar costa mult prea mult. De aceea, Sao Paulo devine partenerul clubului Corinthians pentru a construi un stadion modern cu o capacitate de 65.000 de locuri.

Autoritatile vor sustine acest proiect colosal cu un buget de 850 milioane de dolari, pentru a construi cel mai performant stadion din punct de vedere tehnologic, demn de Campionatul Mondial.

Episodul 3: Arena da Amazonia

Orasul Manaus se afla in inima junglei amazoniene, una dintre cele mai izolate zone de pe suprafata globului. In 2014, acesta va deveni unul dintre cele 12 orase din Brazilia care vor gazdui Campionatul Mondial. Singura problema este lipsa efectiva a unui stadion de asemenea proportii, care ar putea gazdui unul dintre cele mai mari evenimente din lume.

Programul Brazilia 2014: pregatiri pentru Campionatul Mondial urmareste procesul de constructie  al stadionului Arena da Amazônia, cu o capacitate de 44 000 de locuri, situat la 1500 km in interiorul junglei amazoniene. Bugetul este de 201 milioane de dolari, iar acest stadion urmeaza sa gazduiasca patru meciuri din cadrul Cupei Mondiale.

author avatar
Tudor Borcea
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger