Cauta

Pregteste-ti gradina de toamna

Chiar daca zilele in care puteti sta afara sunt din ce in ce mai putine, orele calde de toamna se numara printre cele mai frumoase din an.

In aceasta perioada sunt in forma maxima ierburile decorative, una dintre cele mai frumoase plante din aceasta categorie este Molinia arundinacea.

Multi copaci si arbusti se impodobesc acum cu un frunzis colorat de toamna. Pe langa frunzis, la fel de interesante sunt si  fructele decorative.

Horticultorii de la Gradina Visurilor va prezinta lucrarile de sezon  pentru aceasta perioada.

Florile

In aceasta perioada este oportun sa plantati arbusti si arbori in gradina dumneavoastra

Pentru rondouri este perioada optima de a planta bulbii florilor de primavara (lalele narcise, zambile).  Perioada optima este si pentru plantarea crizantemelor din ghiveci in gradina, dupa ofilirea florilor, plantele au mai multe sanse de supravietuire daca sunt acoperite cu vreascuri de brad sau scoarta decorativa.

Arbusti si plante mediteraneene

Aceasta perioada este optima pentru plantarea arbustilor si a arborilor.

Cand temperatura exterioara scade sub 4-5 grade C, este momentul de a muta plantele mediteraneene  de pe terase, balcoane  in spatii de iernat, unde temperatura sa nu scada sub 10 grade C si sa fie luminoase. Pentru plantele deja sadite afara, dar totusi sensibile la temperaturile din timpul iernii, va recomandam sa inveliti in totalitate planta in folie cu bule de aer, din loc in loc faceti mici orificii pe unde planta sa poata respira. Protejati baza tulpinii de la arborii si arbustii mai sensibili cu movile de frunze, scoarta decorativa, vreascuri.

Ierubirile ornamentale si gazonul

Legati acum tufele de ierburi decorative. Gazonul se tunde pentru ultima data. Golurile din gazon se mai pot inca insamanta. Frunzele rezultate de la arbori si arbusti se strang de pe suprafata gazonului deoarece acopera firele de iarba si nu lasa lumina soarelui sa ajunga la ele.

Fertilizarea

In aceasta perioada nu se mai fac fertilizari de niciun fel nici la plante, nici la gazon, singura exceptie o fac plantele care infloresc acum sau in iarna.

Fertilizarea in acest moment duce la acumularea in sol de substante care duc la intoxicarea radacinilor putand astfel sa pierdem plante dragi. Excesul de fertilizant acum duce la scaderea rezistentei la frig a plantei.

Ultimele stiri

  • Uraganul Mucușor
  • Gala Profesorilor Excepționali 2025: Trei profesori din Rădăuți, Iași și Râmnicu Vâlcea, câștigătorii campaniei organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Dilema măgarului (statului) lui Buridan 
  • ANUNȚ DEMARARE PROIECT GURA SOLAR PLANT S.R.L
  • Insula Iubirii se scufundă definitiv: casting de TikTok și povești din Ibiza, nu de pe „insula tentației”
  • Comunicat de presă CAPTUREIT & CO S.R.L.
  • Comunicat de presă F&R Worldwide SRL
  • Caricatura Zilei
  • Regenerarea urbană în sectorul 4 reprezintă un proces continuu, în plină ascensiune
  • BREAKING NEWS: Iubitul Mihaelei Rădulescu, Felix Baumgartner, mort într-un accident de parapantă/VIDEO și FOTO de la fața locului
  • Exit mobile version