AcasăNewsPregatiti-va ghetutele: Noaptea in care Mos Nicolae aduce daruri!

Pregatiti-va ghetutele: Noaptea in care Mos Nicolae aduce daruri!

Cea mai asteptata seara, ce deschide, practic, „sezonul cadourilor”, se apropie cu pasi repezi. Iar cei mici sunt nerabdatori sa afle ce le-a lasat Mos Nicolae, cel care aduce daruri copiilor cuminti, dar ii si pedepseste pe cei neascultatori.

Conform traditiei, in noaptea dintre 5 si 6 decembrie, fetitele si baietii isi asaza frumos ghetutele in apropierea usii, inainte de a merge la somn. Lustruite din timp, incaltarile vor fi umplute cu dulciuri si jucarii. Asta in cazul micutilor care, pe tot parcursul anului, si-au ascultat parintii si bunicii, au invatat poezii si au fost cuminti. In caz contrar, se spune ca Mos Nicolae, care stie din timp tot ce au facut cei mici, le lasa in cizmulite sau ghetute un „avertisment” – o nuielusa. De obicei, crengutele puse in ghetutele copiilor neascultatori erau ramurele de mar.

Mos Nicolae vine cu daruri la micuti inaintea lui Mos Craciun. Si, daca cel dintai lasa cadourile in ghetute, Mos Craciun lasa pentru fiecare copil cate un dar sub bradul frumos impodobit.

Sursa foto: felicitari.com

1.981 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger