AcasăNewsPregatiri pentru Sarbatori? Recomandari pentru cumparaturi fara batai de cap!

Pregatiri pentru Sarbatori? Recomandari pentru cumparaturi fara batai de cap!

Cum mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, iar dupa aceea urmeaza Anul Nou, perioade in care cei mai multi dintre romani fac nu una, ci mai multe runde de cumparaturi, e bine sa aveti in vedere unele amanunte care ar putea face diferenta intre o tura linistita de shopping si una in care sa riscati sa iesiti in paguba.

E vorba despre cateva recomandari din randul celor pe care politistii le-au facut, stiut fiind faptul ca Sarbatorile se apropie si acest lucru e cat se poate de cunoscut si de oamenii certati cu legea.

In situatia in care e vorba despre cumparaturi in magazine, politistii va sfatuiesc sa evitati sa mergeti cu sume mari de bani cash, iar cand va pregatiti sa platiti produsele alese sa incercati sa scoateti din buzunar ori portofel doar „necesarul platii contravalorii acestora” si nu toti banii pe care ii aveti la dumneavoastra. In situatia in care platiti cu cardul si e cazul sa tastati codul PIN, sunteti sfatuiti sa faceti acest pas cat mai discret, „pentru a nu fi observat de cei din jur”.

Reprezentantii legii atrag atentia ca „furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot!”.

Cat despre situatia in care faceti shopping online, printre recomandarile politistilor – transmise duminica intr-un comunicat – se numara aceea de a nu oferi „niciodata informatiile de pe card, daca site-ul nu foloseste o conexiune securizata si daca reputatia acestuia este indoielnica”, dar si sa „verificati in browser numele site-ului prin intermediul caruia platiti, pentru a observa daca nu cumva este diferit fata de site-ul original. Accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail”.

96 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger