AcasăNewsPregatiri de razboi! SUA popresc averea lui Vladimir Putin din Elvetia

Pregatiri de razboi! SUA popresc averea lui Vladimir Putin din Elvetia

„The Times of London” a dezvaluit ca Administratia Obama se pregateste sa-l loveasca pe presedintele rus, Vladimir Putin, acolo unde-l doare: la averea personala din Elvetia.

Putin sustine ca pedeapsa pentru Rusia va taia nasul Occidentului

Este vorba, conform surselor occidentale, de vreo 40 de miliarde de dolari pusi in conturi elvetiene.

Cei doi poli de putere

Surse apropiate diplomatiei americane au dezvaluit ca avertizarea cu blocarea acestor conturi secrete a fost subiectul de discutie de joi, intre reprezentanti ai SUA, Rusiei, Uniunii Europene si Ucrainei. De la Moscova, Putin s-a aratat foarte suparat ca SUA nu inteleg ca s-a dus vremea cand constituiau singura putere mondiala. „Nu mai este cazul in prezent”, perora Putin dupa modelul „bate saua sa priceapa iapa”. „Acum exista o interdependenta de asa natura, incat, daca vrei sa pedepsesti pe cineva, la sfarsit pedeapsa asta se va intoarce si-ti va taia nasul”, a subliniat Putin.

Intariri de trupe la frontiera de est a Ucrainei

Relatiile dintre SUA si Rusia devin din ce in ce mai incordate, cel putin la nivel declarativ, ceea ce l-a determinat pe Putin sa intareasca fortele de la frontiera cu estul Ucrainei. De Paste a existat si un incident armat in care si-au pierdut viata trei ucraineni si doi „prorusi”. In privinta „prorusilor”, Departamentul de Stat american a dezvaluit imagini care demonstreaza ca „separatistii” inarmati din estul Ucrainei sunt de fapt militari rusi sau ofiteri ai serviciilor secrete. Ieri, un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de „militiile  separatiste”, dar aeronava a reusit sa aterizeze in siguranta. Si in aceasta atmosfera inflamabila, SUA au oferit, prin Joe Biden, aflat la Kiev, un ajutor de vreo 50 de milioane de dolari pentru „reforme politice” la Kiev si ajutor militar neletal, constand in statii radio si vehicule, in valoare de vreo opt milioare de dolari. Si da-i si lupta! Cu rusii!

author avatar
Adina Mutar
1.894 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger